#UNIZO Ardooie-Koolskamp komt op!

Ondernemers moeten in de best mogelijke omstandigheden kunnen ondernemen. Daarom stelt UNIZO Ardooie-Koolskamp enkele speerpunten op voor een ondernemersvriendelijk beleid om zo de lokale prioriteiten op de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 naar voor te brengen. We blijven als lokale ondernemersvereniging de ondernemer inspireren, voeden, versterken en verbinden. #UNIZOArdooie-Koolskampkomtop!

Aan de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2024; De wereld verandert! De maatschappelijke uitdagingen zijn talrijk, complex en kunnen enkel via samenwerking worden aangepakt.  Dankzij de digitalisering speelt het ondernemen zich af in een geglobaliseerde context: we zijn verbonden met mensen aan de andere kant van de wereld, startups zoeken werkkapitaal in Dubai en bepaalde taken worden uitbesteed naar de andere kant van de wereld. Voor internationaal aangestuurde ondernemingen is fysieke verankering vaak een zeer relatief begrip geworden. Tegelijkertijd zien we dat de consument houvast zoekt in het authentieke, nabije en herkenbare. De mens achter het product of de dienst blijft belangrijk.

We zijn ervan overtuigd dat nabijheid cruciaal is en blijft om relevant te zijn, en juist in deze context zijn de zelfstandige ondernemers een stabiel baken: zij staan open voor de kansen die de wereld hen biedt, maar blijven geworteld in hun streek; zij zorgen ervoor dat mensen in hun buurt kunnen gaan werken en betalen via sponsoring het voetbaltruitje van onze kinderen.

En juist daarom komt UNIZO Ardooie-Koolskamp op! Een ondernemersvriendelijk beleid geeft antwoord op de noden en uitdagingen waar ondernemers vandaag voor staan. UNIZO bepaalde daarom 5 speerpunten voor een ondernemersvriendelijk beleid;

1. Faciliteer een structureel gesprek (2x/jaar) tussen het gemeentebestuur en UNIZO Ardooie

Als UNIZO Ardooie-Koolskamp, Lokale ondernemersvereniging of klankbord voor Ardooise ondernemers kunnen we jullie informeren over de behoeften, noden en bezorgdheden van de bedrijven in onze gemeente. Tegelijkertijd kunnen we als UNIZO ook input ontvangen van jullie over lopende initiatieven en plannen die de ondernemer voeden. We voelen dat we nog meer in dialoog met elkaar de krachten kunnen bundelen, in functie van de ondernemer.

2. Zorg voor een duidelijke communicatie inzake openbare werken en communiceer gericht en op tijd.

Wegenwerken kunnen een grote impact hebben op lokale ondernemers. Ze kunnen zorgen voor verminderde toegankelijkheid, verminderde zichtbaarheid van winkels en verminderde omzet voor bedrijven in de buurt van de werken. Dat laatste kan en mag niet onderschat worden. Daarom is het belangrijk dat er duidelijke signalisatie wordt geplaatst om zowel automobilisten als voetgangers te begeleiden en omleidingen aan te geven. Een warme oproep om ruim vooraf aan de werken te communiceren.

UNIZO Ardooie-Koolskamp staat echter klaar en kan fungeren als eerste aanspreekpunt en tussenpersoon voor lokale ondernemers die vragen hebben over de werken of die problemen ondervinden als gevolg van de werken.

3. Zorg voor een duidelijk communicatieplatform via verschillende kanalen: Zowel via een app, online of door het aanstellen van een ambtenaar lokale economie.

Een gestructureerde communicatiemix biedt tal van voordelen voor zowel de gemeente als lokale ondernemers uit Ardooie en Koolskamp. Ten eerste draagt het bij aan transparantie; ondernemers kunnen via een online platform gemakkelijk toegang krijgen tot relevante informatie, zoals beleidsrichtlijnen, subsidies, en lokale regelgeving. Dit zorgt voor helderheid en uniformiteit in de communicatie, wat essentieel is voor een gezonde zakelijke omgeving.

Daarnaast bevordert een dergelijk platform efficiëntie; ondernemers kunnen snel antwoorden vinden op vragen en kunnen op een gestroomlijnde manier contact opnemen met de juiste instanties binnen de gemeente. ook een aanspreekpunt voor de lokale economie kan dit proces ten goede komen. laten we de koppen bij elkaar steken en kijken hoe we dit naar een hoger niveau kunnen tillen.

4. Blijf aanbestedingen doen met ondernemers uit Ardooie en Koolskamp.

Lokale ondernemers spelen een belangrijke rol in de lokale economie en het is van groot belang om hen te ondersteunen en te stimuleren. Door hen de kans te geven om deel te nemen aan aanbestedingen, kunnen we de lokale economie versterken en de werkgelegenheid bevorderen. Wees daar ook op jullie website transparant in.

5. Blijf werken aan een kernversterkend handelsbeleid in Ardooie en Koolskamp!

Een levendige en bloeiende handelskern is essentieel voor het welzijn en de aantrekkelijkheid van onze gemeente. Het vormt het kloppende hart van onze gemeenschap, waar inwoners samenkomen, winkelen en sociale interactie hebben. Daarom is het van groot belang dat we blijven investeren in het versterken en verbeteren van onze handelskernen. Werk samen met de ondernemersraad om het centrum van onze mooie gemeente bloeiend en levendig te maken. het vernieuwde bestuur van UNIZO Ardooie-Koolskamp is enthousiast en helpt graag mee waar nodig.