UNIZO Groot Kortemark Komt Op met deze speerpunten:

UNIZO Groot Kortemark heeft zeker een goede verstandhouding en samenwerking met het gemeentebestuur en hoopt deze positieve relatie verder te kunnen zetten in de nieuwe legislatuur. Toch zijn er heel wat concrete punten waar nog extra stappen kunnen gezet worden. Samen met UNIZO Groot Kortemark voor alle ondernemers in de ruime regio .

  1. Respect voor de ondernemers:

Betrek ondernemers tijdig bij alle relevante beslissingen. Voor, tijdens en na projecten.

  • Verbeter het aanspreekpunt voor ondernemers binnen de gemeente. Het is essentieel dat lokale ondernemers een aanspreekpunt hebben binnen de gemeente waar ze terecht kunnen met vragen, suggesties en problemen. Een mogelijke oplossing is om samen te werken met buurgemeentes bij de aanwerving van zo'n profiel, en om deze ambtenaar gemeente overschrijdend te laten werken. Op die manier kunnen we de krachten bundelen en de expertise delen.
  • Momenteel is er slechts een halftijdse ambtenaar voor economische zaken, die reeds overbelast is.
  1. Vlotte bereikbaarheid en betere organisatie van openbare werken:

Zorg voor een betere coördinatie en planning van openbare werken in samenwerking met UNIZO Groot Kortemark met als resultaat: minder hinder!

  • Voorkom dat er aan het einde van de legislatuur nog massaal veel werken plaatsvinden.
  • Verbeter de aankondiging van werken, bijvoorbeeld via Facebook.
  • Voorkom overlapping van werken, zoals recentelijk is gebeurd.
  1. Blijf werken aan een kernversterkend (handels)beleid in Groot Kortemark:

Het streven naar een levendige en bloeiende kern die het hart vormt van onze gemeente is een gemeenschappelijke doelstelling van zowel wij - UNIZO Groot Kortemark - als jullie, gemeentebestuur Kortemark. We erkennen de inspanningen die reeds zijn geleverd om Kortemark als een aantrekkelijke en bruisende kern te positioneren, maar we geloven ook dat er nog meer kan worden gedaan om deze visie te realiseren. Daarom doen we een oproep aan jullie als gemeentebestuur om te blijven werken aan een kernversterkend handelsbeleid dat Kortemark en zijn deelgemeenten nog meer laat floreren. Betrek ook onze vereniging actief in dat proces. Een levendige en bloeiende handelskern is essentieel voor het welzijn en de aantrekkelijkheid van onze gemeente. Het vormt het kloppende hart van onze gemeenschap, waar inwoners samenkomen, winkelen en sociale interactie hebben. Daarom is het van groot belang dat we blijven investeren in het versterken en verbeteren van onze handelskernen.

  • Betrek lokale handelaars bij gemeentelijke activiteiten en werkzaamheden.
  • Voorkom onnodige belemmeringen voor lokale ondernemers.
  • Bijvoorbeeld, sta onze ondernemers toe  deel te nemen aan opdrachten bij gemeentelijke werkzaamheden.
  1. Winkelhieren, ook bij overheidsopdrachten:

Als UNIZO Groot Kortemark is het onze taak om achter de lokale ondernemers te staan en willen we benadrukken hoe belangrijk het is om aanbestedingen te blijven doen met onze lokale bedrijven. Werk samen met lokale ondernemers bij overheidsopdrachten. Door hen de kans te geven om deel te nemen aan aanbestedingen, kunnen we de lokale economie versterken en de werkgelegenheid bevorderen. Het zorgt in de eerste plaats voor een directe injectie van middelen in onze lokale economie.

Het platform Goedaanbesteed.be kan daar voor alle betrokken partijen een hulpmiddel zijn. Meer info vind je via www.goedaanbesteed.be

  • Werk samen met lokale ondernemers bij overheidsopdrachten. Lokale ondernemers spelen een belangrijke rol in de lokale economie en het is van groot belang om hen te ondersteunen en te stimuleren.
  • Geef voorrang aan lokale drukkers en leveranciers.
  • Garandeer dat drukwerk voor gemeentelijke activiteiten binnen Groot Kortemark plaatsvindt.
  • De genoemde punten zijn al vaker aangekaart bij de schepenen. Hoewel ze zich vaak verschuilen achter groepsaankopen (bijvoorbeeld: drukwerken, materiaal en onderhoudsproducten), is er toch enige vooruitgang geboekt.
  • Organiseer een workshop “Doe zaken met Groot Kortemark” in samenwerking met UNIZO Groot Kortemark
  • Organiseer een infosessie over het platform “Goedaanbesteed.be” in samenwerking met de ondernemers van UNIZO.