Westkapelle-Knokke-Duinbergen-Heist-Ramskapelle 
Een krachtige lokale overheid reageert doelgericht op de huidige behoeften en uitdagingen van ondernemers. UNIZO Knokke-Heist heeft daarom 5 concrete speerpunten vastgesteld voor een nog ondernemersvriendelijker beleid in de gemeente. In het voorjaar van 2024 ontvangen alle politieke partijen deze ondernemersprioriteiten, met het verzoek deze op te nemen in hun partijprogramma's.

Ondernemersprioriteiten Knokke-Heist 2024-2030

  1. Pas het parkeerbeleid aan met meer Shop&Go-parkeerplaatsen en randparkings. Zet in op minder hinder tijdens openbare werken. Plaats doordacht werfwagens, optimaliseer de signalisatie en betrek ondernemers bij impactvolle werkzaamheden (planning, Whatsapp-groep, werfvergaderingen,...). Verwijder ongebruikte terrasstructuren voor extra parkeerruimte.

  2. 'Betaalbaar wonen‘ als strategie om arbeidskrapte aan te pakken. Voorrang voor inwoners en werkenden van Knokke-Heist bij de toewijzing van plaatsen in kinderopvangfaciliteiten. Bijvoorbeeld: Het Speelplein, Vakantieplus,...

  3. Versterk de lokale economie van Knokke-Heist door naast de ‘gouden driehoek‘ ook in te zetten op alle ‘bedrijvige buurten‘ en meer vrijheid voor citydressing. Laat daarbij flexibele reclamevoering toe tijdens diverse evenementen met respect voor een waardig straatbeeld. Ruimte houden voor KMO‘s en startene ondernemers.
  4. Promoot het platform goedaanbesteed.be bij lokale ondernemers en zet het in voor gemeentelijke aankopen om handel binnen Knokke-Heist te stimuleren.
  5. Maak werk van politieke stabiliteit, wat essentieel is voor langetermijnplanning en investeringen. Een positief onderneming klimaat zorgt voor bedrijfsgroei en lokale, economische bloei.

Heb jij aanvullingen, opmerkingen of suggesties? Laat het ons weten!

brecht.clyncke@unizo.be