UNIZO Maaseik - De Lustige Boer

25 mrt 2017
Hasselt / Netwerkactiviteit

UNIZO Maaseik - De Lustige Boer

De voorstelling krijgt duiding in een inleiding om 19u30. 
De populaire operetteklassieker van vroeger jaren start om 20u15. Het VMT stak dit volksstuk met een lach en een traan in een fris en sprankelend kleedje. De samenvatting van het verhaal vindt u onderaan.
Het napraten gebeurt bij een aangepast drankje en hapje. Hopelijk in het gezelschap van de cast.
 
Eens een andere manier om te netwerken met uw collega's zelfstandige ondernemers.
 
Schrijf nu in
30 euro per persoon, inclusief inleiding, voorstelling en naborrel.
 
Heel graag tot 25 maart!
 
Catrina Vandersteegen
Voorzitter UNIZO Maaseik
Namens het bestuur

DE VOORSTELLING...
De geschiedenis speelt zich af in het dorp Oberwang en in Wenen in 1896 en 1907. Volgens de wens van zijn overleden vrouw laat Matthäus Scheichelroither zijn zoon Stefan voor dominee studeren. De peter van de jongen, de rijke boer Lindoberer, verschaft de nodige geldmiddelen. 
Elf jaar nadat Stefan voor zijn studies naar Wenen is vertrokken moet Vinzenz, de zoon van Lindoberer, in militaire dienst. Hij vraag Stefans zuster, Annamirl, of zij zijn vrouw wil worden, maar ze wijst hem af. 
De oude Matthäus wacht op de komst van zijn zoon, die de theologie heeft opgegeven en medicijnen is gaan studeren. Wanneer Stefan eindelijk in zijn geboortedorp terug is zegt hij zijn vader dat hij maar een uurtje kan blijven, hij moet naar Berlijn waar hij met de dochter van 'Geheimrat' von Grunow zal gaan trouwen. Zijn vader en zijn zuster zijn niet voor de bruiloft uitgenodigd. De oude Matthäus, die zich door zijn zoon verstoten voelt, besluit Heinerle, het buitenechtelijk kind van de koeienhoedster Lisi te adopteren … 
Met o.a. 'Heinerle, Heinerle, hab ’kein Geld', 'Is’t man auch ein Bauer Bauer Bauer' en vooral 'Jeder tragt sein Pinkerl' in het Nederlands gekend als 'Ieder huisje heeft zijn kruisje'.

 

Ja, ik schrijf me in! Hierbij mijn contactgegevens.

Contactgegevens

bv. 0123.456.789
Volgorde
bv. 011404354
EUR
Volgorde
1 x Niet-leden UNIZO: € 30.00
Totaal: 30.00 EUR