UNIZO Mechelen trapt het jaar af met een kersvers bestuur!

De nieuwe ploeg wil een nieuw geluid laten horen in het ondernemerslandschap in Mechelen. "We kiezen er resoluut voor om constructief en positief samen te werken met de stad voor een krachtig en gedragen economisch beleid”, zegt Piet Verlinden, de nieuwe voorzitter van de lokale vereniging.

De kersverse bestuursploeg heeft daarbij ambitieuze doelstellingen om de UNIZO werking op de kaart te zetten in Mechelen. Zoals elke lokale vereniging zal UNIZO Mechelen bijvoorbeeld ook inzetten op eigen activiteiten. Uiteraard blijft belangenbehartiging een belangrijk stokpaardje binnen UNIZO Mechelen. “De dossiers waar we vandaag op inzetten, hebben een sterke focus op het creëren van ruimte voor ondernemers. Plek om te ondernemen is belangrijk voor de groeiambities van een stad. Denk de handel weg en je hebt geen stad, geen economie”, vertelt Verlinden.

Het eerste dossier dat het nieuwe bestuur met de stad opnam, richtte zich op het centrum. “Parkeerbeleid is een hot item. Ondernemers zijn vragende partij om mee na te denken over wat we beter kunnen doen. Zo zijn we betrokken bij het uitwerken van de nieuwe plannen”, zegt Piet Verlinden.

Sterk lokaal netwerk

“Voor ons zijn de lokale ondernemersverenigingen echt het kloppende hart van onze ledenorganisatie. We hebben in de provincies zo’n 30 tal lokale verenigingen. Dat zijn méér dan 250 ondernemers-vrijwilligers die het aanspreekpunt zijn voor hun collega-ondernemers in hun stad of gemeente. Zij zijn onze voelsprieten voor wat er lokaal leeft in de ondernemerswereld en van waaruit wij de lokale belangenbehartiging kunnen voeden. Hiermee bouwen wij een sterk netwerk uit waarmee we het belang van de lokale economie willen onderstrepen”, zegt Carl van Dyck, directeur UNIZO provincie Antwerpen.

Een diversiteit aan ondernemers

Het bestuur is actief in heel wat sectoren, het huidige bestuur bestaat uit de volgende personen:

  • Piet Verlinden (Verlinden Slaapcomfort)
  • Elise De Rudder (IP-FAB)
  • Margaux Cannaerts (Autobussen Cannaerts)
  • Jolien Lauwens (KSTMZD & Creative Finance)
  • Saïd El Farisi (PAYCO)
  • Werner Verhoeven (Carrefour Express Battel)
  • Stijn Bevernage (GEPRINT)
  • Dirk Teughels (XL Reclame)
  • Gerrit Van Riet (KBC)

Het blijft echter niet bij deze 9 ondernemers. De nieuwe dynamiek heeft al een aantal spontane vragen opgeleverd van Mechelse ondernemers. De komende weken en maanden blijven we dan ook het bestuur versterken door nieuw bloed te verwelkomen.