Sara Renson rolde toevallig in de patisserie, maar heeft ondertussen twee bakkerszaken in Leuven. Sara is echt een manusje-van-alles: “Wij leveren onze patisserie aan heel wat horeca en geven workshops. Ik heb ook onlangs een boek uitgebracht én ben een keramieklijn aan het ontwikkelen. Ik zou mezelf dus eigenlijk omschrijven als een ondernemend patissier.”

Dé tip die Sara heeft voor andere ondernemers is: “Spring gewoon. Als je het voelt kriebelen om te ondernemen, gewoon doen. Volg gewoon je hart en omring je met de juiste mensen.” Ze geeft aan dat ze dat zelf ook zo heeft gedaan. “Ik ben van mening dat je altijd moet doen wat je graag doet. Ik ben dus nooit echt bezig geweest met het feit dat ik een vrouwelijke ondernemer ben. Maar het is wel tof om bij te leren van andere ondernemers die er veel van kennen. Er is niemand die je zegt hoe je het bijvoorbeeld moet aanpakken als er personeel bij komt kijken in je zaak. Het is dus wel tof om daar andere perspectieven te krijgen.”

Nuttig voor jou