Ben jij al een naarstige podcastluisteraar of wil jij deze zomer juist podcasts leren kennen? En wil jij als zaakvoerder bijleren over jouw personeelsbeleid? Dan biedt UNIZO jou zowel in korte als lange(re) luistermomenten een antwoord op al je vragen.

Over HR

De naam van de podcast zegt het zelf. In Over HR kan je in zeven afleveringen van ongeveer 30 minuten bijleren over verschillende thema's die met HR te maken hebben. Zo leer je alles over verloning, diversiteit binnen je bedrijf, maar ook over work-lifebalance. Perfect voor op vakantie dus.

Beluister de afleveringen hier

Flexibel werk

Op drukke momenten in jouw zaak, kan het soms moeilijk zijn om duurzame oplossingen te vinden. Je wil je personeel niet overwerken, maar je hebt niet genoeg werk om een extra werkkracht aan te nemen. Wil jij weten hoe het zit wanneer je een flexijobber wil aannemen? Beluister dan onderstaande aflevering.

Of misschien wil jij juist meer flexibiliteit aan jouw medewerkers schenken, in de vorm van telewerk?

Mijn medewerker is ziek, wat nu?

Een werknemer die zich ziek meldt kan in jouw onderneming natuurlijk voor problemen zorgen. In Op Til  zetten we voor jou alle nieuwe formaliteiten met betrekking tot zieke werknemers nog eens op een rijtje. Ben je meer fan van korte luistermomenten, dan kan je deze info ook beluisteren in de Oh, zit dat zo?! afleveringen van 15 juni 2023 (Wat met ziektebriefjes?), 23 november 2023 (Wat met langdurig ziekte?) en 31 januari 2024 (Wat met ziekte op vakantie?).

Divers en inclusief personeelsbeleid

Ook wanneer het aankomt op divers en inclusief personeelsbeleid kom je hier aan je trekken. In deze aflevering van Op Til vertelt Patricia Vroman van het departement Werk & Sociale Economie Vlaanderen alles over individueel maatwerk.

Ben ook jij op zoek naar inzichten en begeleiding om het hr-beleid in je bedrijf anders aan te pakken en extra medewerkers te vinden en te houden? Maak een afspraak met één van onze hr-adviseurs bij Elk Talent Aan Boord. Zij zullen je helpen om stapsgewijs een inclusievere werkplek te creëren.

Ik wil mijn team transformeren