Ben jij al een naarstige podcastluisteraar of wil jij juist podcasts leren kennen? Of misschien wil je gewoon jouw winkel extra kracht bijzetten met sociale media of een webshop? UNIZO biedt jou zowel korte als lange(re) luistermomenten over allerhande topics, met een antwoord op al je vragen.

Marketingstrategie & sociale media

Met jouw merk, winkel of product wil je natuurlijk zoveel mogelijk klanten lokken. Met jouw marketingstrategie zet je jouw unieke beleving en persoonlijke aanpak extra kracht bij. Maar wat als je als retailer geen tijd hebt om ook de marketingtaken van jouw zaak erbij te nemen? 

Als je eenmaal jouw marketingstrategie op punt hebt, kies je ook de kanalen uit waarop jij het beste communiceert met jouw potentiële klant. Sociale media zijn daar een toegankelijk voorbeeld van. Om jouw merk een extra boost te geven, kan je bijvoorbeeld een win-actie op poten zetten, maar hoe je volgens de regels van de kunst een geldige give-away organiseert, leer je in deze aflevering van Oh, zit dat zo?!

Wie marketing en sociale media zegt, zegt ook reacties. Zo kan het wel eens gebeuren dat je met een slechte online review te maken krijgt of misschien zelfs met regelrechte leugens. Oh, zit dat zo?! helpt je het hoofd koel te houden in deze situatie.

To webshop or not to webshop?

Ook als retailer kijk je waarschijnlijk volop naar mogelijkheden om jouw product te verkopen in het buitenland. Als je dat wil aanpakken met een webshop, moet je met verschillende dingen rekening houden, zoals bijvoorbeeld BTW aanrekenen. In deze Oh, zit dat zo?! krijg jij een overzicht van de nieuwste regels die je moet volgen. Onthoud alvast het getal 10,000.

Wil jij jouw winkel een boost geven?

UNIZO biedt je begeleidingstrajecten aan op maat van jouw noden. Jij kan bijleren van experts ter zaken over allerhande topics, zoals bijvoorbeeld digitale marketing of jouw webshop. Laat jouw gegevens achter zodat we samen aan jouw traject op maat kunnen bouwen of bezoek onze begeleidingspagina voor meer informatie.

Het fenomeen van de zomer: de pop-up

In het straatbeeld zie je ze wel vaker verschijnen, de pop-upstores en pop-upbars. Zo'n tijdelijk winkel- of horecaconcept kan een goede manier zijn voor retailers om een nieuw concept of een nieuwe reeks producten te testen, of om na te gaan of een fysieke winkel haalbaar is. In Op Til komt Chiel Sterckx van UNIZO Retail uitleggen welke regels er gelden voor pop-ups.

De cashverplichting, hoe zit dat?

Sinds 1 april 2024 ben je als ondernemer die een product of dienst verkoopt aan een consument verplicht om cash geld te aanvaarden. Er zijn een heleboel nuances en uitzonderingen van kracht, die jou allemaal worden bijgebracht in deze Oh, zit dat zo?

Hoe duid jij de prijs van jouw producten aan?

Welke basisregels moet je in acht nemen bij het aanduiden van de prijzen in jouw winkel? Wat is de beste manier om de prijs van jouw producten aan te duiden? En hoe zit het bijvoorbeeld met de prijsaanduiding wanneer je korting geeft? In deze aflevering van Oh, zit dat zo?! worden voor jou enkele basisregels opgelijst waarmee je rekening moet houden. Ook krijg je een paar uitzonderingen voorgeschoteld waar je best voor oplet.

Wil je meer weten over het organiseren van solden in jouw winkel? Beluister dan zeker ook de Oh, zit dat zo?! aflevering over solden van 30 november 2023 (Wat met solden?).

Nuttig voor jou