UNIZO Beringen in overleg met stadsbestuur op 8 mei jl.

Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 overhandigde UNIZO Beringen voor de verkiezingen haar dossier met ondernemersprioriteiten aan alle lokale politieke partijen. Wij, ondernemers, vroegen in het dossier om een krachtig economisch beleid te voeren.

 Wij vanuit UNIZO Beringen zijn dan ook zeer verheugd vast te stellen dat het nieuwe stadsbestuur onze 5 prioriteiten ook alvast mee heeft opgenomen in haar nieuw bestuursakkoord.

De 5 prioriteiten in het dossier voor de ondernemers in Beringen:

1. Ontwikkeling van een duidelijke visie voor wat betreft ruimtelijke ordening en mobiliteit voor het centrum, periferie en bedrijventerreinnen met bijhorende actieplannen.

2. Ondernemers verder betrekken in de adviesraden en rekening houden met de gebrachte adviezen, maar ook inspraak en co-creatie met ondernemers voor wat betreft het gemeentelijk economisch beleid.

3. Een volwaardige dienst economie of ondernemersloket voor een professioneel en positief onthaal- en begeleidingsbeleid voor alle ondernemers. Ook extra inzetten op communicatie voor de nodige transparantie en openheid. (website/nieuwsbrief/magazine)

4. Veiligheid is ook een prioriteit: camerabewaking, meer preventieve controles, meer blauw op straat en strenger en kordater optreden.

5. Een faire en stabiele fiscaliteit en dus ook oproep om de belastingen naar de ondernemers zeker niet te verhogen.

In het overleg van 8 mei jl. van UNIZO Beringen met burgemeester Thomas Vints, schepen lokale economie, middenstand en toerisme Werner Janssen en deskundig ondernemen Kristof Schulpé, hebben beide partijen bevestigd om de komende jaren constructief samen te willen werken aan een sterk economisch beleid voor Beringen. UNIZO Beringen zal dan ook verde toezien op de uitvoering van haar prioriteiten en staat ter beschikking van het stadsbestuur en hun diensten om, indien mogelijk haar hierin te ondersteunen en te versterken.

PDF icon beringen_dossier_verkiezingen_2018.pdf

Nuttig voor jou