Een krachtige lokale overheid reageert doelgericht op de huidige behoeften en uitdagingen van ondernemers. UNIZO Blankenberge heeft daarom 5 concrete prioriteiten vastgesteld voor een nog ondernemersvriendelijker beleid in Blankenberge. In de zomer van 2024 ontvangen alle politieke partijen deze ondernemersprioriteiten, met het verzoek deze op te nemen in hun partijprogramma's.

Ondernemersprioriteiten Blankenberge 2024-2030

  1. Creëer meer parkeergelegenheid en breng de parkeersituatie terug onder gemeentelijk beleid in plaats van OPC.
  2. Pak verloedering en leegstand aan door kordater op te treden bij pandeigenaars. Verhoog de leegstandsheffing om leegstaande panden in de afgebakende handelskern sneller gevuld te krijgen.
  3. Faciliteer extra ondernemingsruimte als stimulans voor groeiende bedrijven en als bijkomende inkomstenbron voor de stad. Stimuleer Wonen en Werken boven winkelpanden en creëer zo een meer bedrijvige handelskern.
  4. Investeer in een positief imago voor Stad Blankenberge, los de meeuwenproblematiek op en zet in op een ultra proper openbaar domein.
  5. Promoot het platform www.goedaanbesteed.be bij lokale ondernemers. Koop als lokale overheid lokaal aan om de handel in Blankenberge te stimuleren.

Heb jij aanvullingen, opmerkingen of suggesties? Laat het ons weten!

brecht.clyncke@unizo.be

Brecht Clyncke
Brecht Clyncke
Regiomanager

Nuttig voor jou