Op vrijdag 25 februari overhandigde UNIZO Bocholt het tussentijds rapport over het ondernemersbeleid alsook het relanceplan voor de heropleving van de lokale economie aan het gemeentebestuur van Bocholt.

Sinds Covid-19 werden de verwachtingen en het gedrag van consumenten, werknemers en ondernemers herschreven. Met impact op ieders zaak. UNIZO zette alle zeilen bij en begeleidde meer ondernemers dan ooit, elk op hun maat en in elke fase van de onderneming. UNIZO Bocholt gaf het gemeentebestuur de nodige input voor heropleving van de lokale economie.

Thema's die in het dossier aan bod komen zijn o.a. toekomstgericht ondernemen met duurzaamheid en digitaliseringlokale mobiliteitfiscaliteit en ruimtelijke ordening. Verder wil het UNIZO-bestuur ook terugblikken en de aandacht vestigen op de ondernemersprioriteiten die werden opgemaakt bij aanvang van de legislatuur. "Wij vroegen om een krachtig economisch beleid te voeren, met ruimte voor ondernemers en een gezond fiscaal beleid. Met lokale aankopengezellige handelscentra en een vlotte bereikbaarheid en parkeerbeleid in de gemeente.
 

We zijn vandaag nog niet aan de eindmeet. De gemeente heeft natuurlijk nog 3 jaar werk voor de boeg. Er is dus nog werk aan de brouwerij.

We merken wel op dat de gemeente projecten zoals ‘Leven in de Brouwerij’ heeft opgepakt na aanzet van UNIZO Bocholt en dat stemt ons toch al tevreden. We vragen wel een dynamische aanpak naar concrete ondernemersdossiers” aldus Sylvia Dries voorzitter van UNIZO Bocholt.
 

“Vanuit de gemeente zijn we opgetogen met de positieve bemerkingen die we hebben ontvangen vanuit UNIZO Bocholt.  Als gemeente hebben een duidelijke visie waarin het ondernemerschap een belangrijke rol speelt. We willen Bocholt klaarstomen voor de toekomst met tal van innovatieve projecten zoals een duidelijke citymarketing, een vernieuwd mobiliteitsverhaal waarin het parkeren ook vervat zit”, zegt Lieve Theuwissen Schepen van lokale economie.

Ook Burgemeester Stijn Van Balen van Bocholt reageerde met de positieve boodschap dat de ondernemersbelastingen voor de komende 3 jaar met zekerheid niet zullen verhogen.

UNIZO Bocholt zal dan ook verder toezien op de uitvoering van haar prioriteiten en staat ter beschikking van het gemeentebestuur om hierbij, indien mogelijk, steun te verlenen.

Klik hier voor het volledig rapport. 

Nuttig voor jou