Tijdens de Freelance Friday aflevering van 22 september legde Yannick Khayati ons haarfijn uit hoe je van freelancer naar hyperfreelancer kan evolueren. Hoe je met andere woorden minder afhankelijk wordt van het vinden van opdrachten door op zoek te gaan naar meer stabiele bronnen van inkomen.

1.    Bouw je eigen community, ook als freelancer

Investeer in je social media kanalen en zorg dat je door zo veel mogelijk mensen gezien wordt als een echte specialist in jouw domein. Verzamel zo veel mogelijk data van je volgers en grijp elke kans om e-mail adressen te vragen.  

2.    Blijf inzetten op jouw skills

Freelancers zijn specialisten. Je moet er dus voor zorgen dat je steeds de slimste van de klas blijft door te blijven investeren in je eigen kennis. Voorzie vaste momenten in je agenda om je bij te scholen. Kennis is nog nooit zo bereikbaar geweest. Via internet kan je tal van cursussen online volgen. Yannick raadt bijvoorbeeld The Growth Tribe aan. Ook UNIZO biedt regelmatig heel erg interessante leermomenten aan.  

3.    Selecteer de juiste kennis voor jezelf

De toegang tot kennis is oneindig. Je moet er dus ook voor zorgen dat je je weg niet verliest in deze veelheid van kennis. Feedly is een gratis tool die je helpt om een mooi overzicht te maken van alle kennisartikels van verschillende blogs en websites. Je creëert op die manier een eigen magazine dat je elk weekend even kan raadplegen. Ook op X kan je lijstjes maken van topcontent die je zeker wil zien. Abonneer je ook op de nieuwsbrieven die voor jou interessant zijn en laat ze automatisch aankomen in een daarvoor aangemaakt mapje. 

4.    Het was nog nooit zo makkelijk om online geld te verdienen als nu

Zet jouw kennis om in producten en biedt ze te koop aan. Er zijn heel wat verschillende platformen waarop het erg makkelijk is om dingen te koop aan te bieden. Gumroad is een platform waarop je heel laagdrempelig digitale producten kan verkopen zoals lijstjes met tips over jouw domein. Met Shopify bestaat er een super gemakkelijke manier om je eigen webshop te starten. 

5.    Zet je eerste product in de markt

Voor elk aspect van de lancering van je eerste product bestaat er ondertussen een AI-tool die je daar perfect mee kan helpen.  Meer zelfs, er komen elke dag nog vele tools bij. Zo veel dat je ze onmogelijk allemaal kan kennen.  Op de website There's an AI for that krijg je een handig overzicht van geschikte AI-tools voor elk probleem. 
 

6.    Zorg voor een verleidelijk aanbod

Het is belangrijk om je aanbod zo te positioneren dat het heel interessant wordt voor een grote groep mensen. Alex Hormozi is iemand die daar super goed in is en heel wat van zijn kennis gratis deelt. 

7.    Een goed product begint altijd met het oplossen van een probleem

Er zijn nog steeds heel veel mensen die een business beginnen met een oplossing. Toch is het enorm belangrijk om te starten met validatie. Onderzoek eerst of er wel degelijk vraag is naar een product. Bouw een landingspagina om de interesse in jouw product te meten alvorens je effectief begint te bouwen. Het boek de Lean Start up van Eric Ries is een echte referentie in die materie. 

8.    Start met hele kleine producten 

Je begint best met hele kleine producten die rechtstreeks voortvloeien uit jouw kennis. Cursussen via e-mail, lijstjes met tips & tricks, templates,… 

9.    Je laatste oplevering telt

Het is belangrijk om te beseffen dat je altijd maar zo goed bent als je meest recente werk.  Vraag steeds naar evaluaties of getuigenissen. Dit is hele dankbare content om ook weer volgende klanten mee te overtuigen om met jou samen te werken. Een handige tool om jou te helpen met het verzamelen van getuigenissen is testimonial.to

BONUS:  9 tools die je zeker moet uitproberen!

  • The growth list: 130 manieren om je business te laten groeien
  • Agent GPT: Hiermee kan je je eigen AI bouwen 
  • Taplio helpt jou om hele goeie posts te creëren op LinkedIn. 
  • Hypefury creëert goede content voor X, het voormalige Twitter
  • Outgrow laat je calculators bouwen. Een heel interessante marketing tool maar ook de perfecte lead generator om tot een hele juiste offerte te komen. 
  • Carrd, Unbounce en Tilda laten je landingspagina’s bouwen 
  • Durable maakt in 30 seconden een website met AI
  • Maven, Kajabi, LearnWorlds, Podia zijn platformen waar je online cursussen kan maken
  • Stan.Store: Met deze templates kan je een mooie link in bio maken om ook meteen uw producten te verkopen

Nuttig voor jou