Op vrijdag 3 mei 2024 vierde Unizo Deerlijk een belangrijke mijlpaal: hun 75-jarig bestaan. Het gemeentebestuur van Deerlijk verwelkomde de organisatie voor een speciale bijeenkomst. Burgemeester Claude Croes prees UNIZO Deerlijk als een krachtige belangenbehartiger voor ondernemers in de regio, die een diverse groep ondernemers uit alle sectoren verenigt.

UNIZO Deerlijk staat bekend om haar gevarieerde activiteiten, waaronder netwerkevenementen zoals DUO², de Klantenactie "koop bij mij", sportevenementen zoals een Padel tornooi, en lokale markten en beurzen zoals de Midzomermarkt en de D-Beurs. Ze zijn ook actief betrokken bij initiatieven zoals de Dag van de ondernemer en het Weekend van de klant. Bovendien reiken ze jaarlijks de prestigieuze DUA Award uit.

Een van de hoogtepunten van UNIZO Deerlijk's betrokkenheid bij de gemeente was hun advies over het parkeerbeleid, met name hun voorstel voor Shop & Go plaatsen, dat werd overgenomen door de gemeente.

Na het formele programma was er een receptie georganiseerd door de gemeente, waarbij leden van UNIZO Deerlijk en vertegenwoordigers van het gemeentebestuur de gelegenheid hadden om informeel bij elkaar te komen.

Het huidige bestuur van UNIZO Deerlijk, onder leiding van voorzitter Hendrik Maebe, bestaat uit een divers team van leden, elk met hun eigen expertise en betrokkenheid bij de gemeenschap. Daarnaast werden enkele oud-bestuursleden, waaronder Louis Haerinck voor zijn meer dan 40 jaar dienst, geëerd tijdens de viering. Het is duidelijk dat UNIZO Deerlijk een belangrijke rol speelt in het ondersteunen en bevorderen van de lokale ondernemersgemeenschap, en deze viering was een moment van erkenning en waardering voor hun langdurige inzet.

Nuttig voor jou