Een krachtige lokale overheid reageert doelgericht op de huidige behoeften en uitdagingen van ondernemers. UNIZO Beernem heeft daarom 6 concrete speerpunten vastgesteld voor een nog ondernemersvriendelijker beleid in Beernem. In de zomer van 2024 ontvangen alle politieke partijen deze ondernemersprioriteiten, met het verzoek deze op te nemen in hun partijprogramma's.

Ondernemersprioriteiten Beernem 2025-2030

  1. Faciliteer extra ondernemingsruimte als stimulans voor groeiende bedrijven en als bijkomende inkomstenbron voor de gemeente
  2. Investeer substantieel meer werkingsmiddelen in de Dienst Economie. De dienst functioneert degelijk, maar heeft nog een enorm onbenut potentieel. Ondernemers missen interactie over alle initiatieven die uit de dienst voortvloeien.
  3. Benut de komende wegenwerken in de Akkerstraat als economische katalysator voor het handelscentrum Oedelem. Investeer daarnaast in duidelijke signalisatie richting Beernem om de omleiding effectief via Beernem te laten verlopen en niet via Brugge of Knesselare/Aalter.
  4. Behoud de ondernemersvriendelijke fiscaliteit in Beernem om lokaal ondernemerschap te stimuleren en te versterken.
  5. Voorzie ondernemers van informatie over duurzaamheidstrends, expertise, coaching en bevorder samenwerking tussen lokale ondernemers in de korte keten.
  6. Promoot het platform goedaanbesteed.be bij lokale ondernemers en zet het in voor gemeentelijke aankopen om handel binnen Beernem te stimuleren.

Heb jij aanvullingen, opmerkingen of suggesties? Laat het ons weten!

brecht.clyncke@unizo.be

Brecht Clyncke
Brecht Clyncke
Regiomanager