Met klei en ziel: het vat perfect samen met hoeveel verve en passie Dominique Gelis keramieken en kleien ontwerpen maakt. De Borgloonse koos dan ook bewust om haar pijlen te richten op de ambachtelijke productie van tactiele en bezielde voorwerpen. “Voorwerpen die mensen dagelijks gebruiken en hen ontroeren, inspireren, interpelleren en vreugde bezorgen. Want geef toe: een kop koffie drinken uit een ambachtelijk gemaakt kopje, een gerechtje in een handgemaakt bord, verse soep in een kom, fruit in een mooie zelfgedraaide schaal… Alles ziet er toch veel mooier uit én smaakt zoveel beter uit zo’n uniek en met zoveel passie gemaakt keramieken voorwerp!”, zegt Dominique vol enthousiasme.

Dat dat geen loze woorden zijn, bewijst haar klantenportfolio: naast particulieren zijn ook gerenommeerde restaurants als Pure C en Magis zijn klant bij haar. “Het is telkens weer een fantastische uitdaging om keramiek te creëren op maat van de chefs én hun gerechten. Alle serviezen en decoratie vervaardig ik hoofdzakelijk op de draaischijf. In mijn showroom kan je altijd wel enkele toonmodellen bewonderen en daarnaast ontwerp ik veel unieke serviezen, urnen voor mensen en dieren, en geschenken op vraag. Een bijzonder leuke mix. Samen met de prachtige omgeving waar ik de natuur van dichtbij beleef, omringd ben door lieve mensen (en beestjes) en ongestoord kan doen wat ik het liefste doe, maakt dat van mij een bijzonder gelukkig mens. Dat ik nu ook nog eens bekroond word door UNIZO met het officiële Handmade in Belgium-label, maakt het plaatje helemaal perfect”, stelt Dominique.

“Ook wij zijn vanuit UNIZO Limburg net zo blij en fier als Dominique”, aldus Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg. “De passie, het vakmanschap, de kennis van zaken, de creativiteit  en de persoonlijke toets maken dat Dominique het label dubbel en dik verdiend heeft.”

Nuttig voor jou