Dinsdagavond organiseerde UNIZO Heers haar eerste officiële activiteit sinds de afdeling begin dit jaar, onder de vleugels van haar nieuwe voorzitter Eric Dupain, een doorstart maakte. Ruim 75 ondernemers uit Heers en omstreken zakten af naar Hangar C om er te netwerken en te genieten van de culinaire hoogstandjes van het huis. The Party Table band zorgde voor een zeer gesmaakte muzikale toets.

Vanaf 19.30 u verzamelden de ondernemers bij Hangar C. Allen een tikkeltje nieuwsgierig naar de nieuwe infrastructuur en naar wat de plaatselijke UNIZO afdeling zoal te bieden had. Na de receptie nam voorzitter Eric Dupain het woord, heette iedereen van harte welkom en lichtte de werking toe. Vervolgens sprak gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg Bart Lodewyckx de ondernemers toe. Zijn tussenkomst en uitleg over onder andere een gelijk pensioen voor zelfstandigen en bedienden werd zeer gesmaakt.

Na het officiële gedeelte werd er ruim de tijd genomen om te netwerken en konden de aanwezigen langslopen bij een infostand van UNIZO en KBC. Domein Cuvelier uit Jesseren zorgde voor een gesmaakte wijnproeverij. De wijnen waren perfect afgestemd op de twee gerechten die vervolgens werden geserveerd. Wie nadien nog een plaatsje had kon afsluiten met een heerlijk dessert, al dan niet in combinatie met een BLOSM, de gin van het huis.

“Vooraf had ik gemikt op 50 aanwezigen. Dat daar nog eens de helft bovenop is gekomen vind ik fantastisch” zegt een tevreden voorzitter Eric Dupain“Het toont aan dat er nood was aan dit soort momenten en aan een gestructureerde en nieuwe aanpak van de UNIZO werking. Sinds begin dit jaar zijn er 8 nieuwe leden toegetreden. De voorbije maand zaten we twee keer samen met het gemeentebestuur dat samen met ons de schouders onder enkele projecten wil zetten. Zo gaan wij verenigingen die in Heers hun aankopen doen belonen met een premie. Binnenkort gaan we hier in detail over communiceren. We hebben ook over de haag richting Borgloon gekeken waar er geen actief UNZIO bestuur is. Het zaadje is geplant om samen met Heers een nieuwe UNIZO afdeling te starten waarbij elke gemeente apart zijn eigenheid zal behouden maar waar ondernemers van Heers en Borgloon elkaar kunnen én zullen versterken.”

The Party Table band zorgde met Marina voor een gesmaakte en meegezongen afsluiter van een mooie avond.

Nuttig voor jou