Vind jij de vele overheidsdiensten ook soms zo’n kluwen? Vergunning X moet je aanvragen bij de ene dienst, subsidie Y bij een andere dienst. En je krijgt wel mails en/of documenten ter bevestiging van je aanvragen, erkenningen of subsidies, maar hoe vind je die makkelijk terug?

Om de administratieve rompslomp te verminderen, dringt UNIZO al jaren aan voor een betere publieke digitale dienstverlening voor ondernemers. In Vlaanderen bestaat daarom sinds enkele jaren het e-loket voor ondernemers. Dit E-loket is een overkoepelend digitaal platform waar je als ondernemer op één plaats een overzicht vindt van de subsidies, erkenningen en/of vergunningen die je kan aanvragen en opvolgen over de verschillende overheidsdiensten heen. Je kan er nu al terecht voor o.a. de kmo-portefeuille, groei- en logiessubsidies, aanwervingsincentives, werkplek duaal leren, internationale subsidies, strategische ecologiesteun, horecavergunning, terrasvergunning, verkeersbelasting en de omgevingsvergunning.

Bovendien kan je vanuit het e-loket als ondernemer ook de documenten raadplegen die in de e-Box Enterprise staan, dit is de digitale brievenbus van de overheid voor ondernemingen.

Wat is jouw ervaring?

Intussen vinden al bijna 500.000 ondernemers hun weg naar e-loketondernemers.be. VLAIO (Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen) organiseert gebruikerstesten om het e-loket verder te optimaliseren. Ook jouw input is erg waardevol om het platform te blijven verbeteren. Wat vind je van dit overkoepelend platform? Zijn er zaken waar je op vastloopt? Wat kan er beter? 

Hoe kan dit volgens jou nog verbeterd worden?

Geef je klachten of suggesties zeker ook door aan onze adviseur