"Klanten willen de nostalgie van vroeger"
Vanessa De Weerdt ontvangt Handmade in Belgium-label van UNIZO Brussel
Het Handmade in Belgium-label van UNIZO preikt vanaf nu ook in Nyla Rose Bakery. Vanessa De Weerdt nam het label in ontvangst. Zij richtte in 2017 de bakkerij op in Stokkel, twee jaar later volgde een tweede bakkerij in Sint-Genesius-Rode. Daarnaast kunnen klanten ook bestellen via de webshop.
Nyla Rose Bakery bereidt dagelijks vers artisanaal brood, viennoiserie en patisserie. Hiervoor gebruikt Vanessa kwalitatieve ingrediënten en de oude recepten van haar vader. Vanessa: "Ik ben de dochter van een bakker. Ik gebruik zijn oude recepten en zal dat altijd blijven doen. De mensen willen de nostalgie van vroeger."
"Bakker zijn is niet gemakkelijk. Ik heb werkdagen van 16 uur, maar als je gepassioneerd bent maakt dat niet zoveel uit. Ik zie het label als een beloning voor ons harde werk. Nyla Rose Bakery is meer dan een bakkerij, het is een beleving. We vinden het belangrijk dat onze klanten ons zien bereiden", verzekert Vanessa nog.
Criteria waaraan makers moeten voldoen om het HIB-label in ontvangst te mogen nemen, zijn o.a.:
- De ambachtsman is zelfstandige in hoofdberoep in België.
- De ambachtsman heeft maximum 25 voltijdse (VTE) werknemers in dienst.
- Het maakproces gebeurt voor minstens 50% met de hand.
- De ambachtsman beheerst zelf het volledige maakproces (van A tot Z).
- Produceert bewust in België.
- Een substantieel deel (30%) van het assortiment is handgemaakt.
- De ambachtsman creëert een product met een gebruiksfunctie.
- De ambachtsman creëert een uniek product met zijn ‘handtekening’.
- Het maakproces betreft productie, restauratie of transformatie en dus geen pure assemblage.
- De ambachtsman werkt op kleine schaal en streeft naar kwaliteit.
- De ambachtsman heeft zijn kennis en vaardigheden aangeleerd door opleiding en ervaring.
- Het gaat om maatwerk, geen massaproductie.
- De ambachtsman gaat gepassioneerd en met kennis van zaken aan de slag.
- De ambachtsman is zich goed bewust van zijn materiaalkeuze/grondstoffen.
Sommige sectoren komen niet in aanmerking voor het label, nl. horeca/traiteurs, bloemisten, landbouw, assembleurs, kunstenaars en fotografen.
Meer info of andere bezitters van het label ontdekken? Neem een kijkje.