“De wereld verandert!” Het is de slagzin waarmee UNIZO Groot-Ledegem naar het lokale bestuur van de gemeente trok. In hun handen een manifest, waarin ze hun visie voor de toekomst van Ledegem duidelijk maakten. “Al van begin dit jaar werd er stevig vergaderd rond verschillende onderwerpen”, liet UNIZO regiomanager Anton Vanoverbeke optekenen. “Voor ons is het belangrijk om van Ledegem een gemeente te maken waar het ondernemersklimaat floreert. We leven in een wereld waarbij alles en iedereen binnen handbereik ligt. We kunnen investeren in Dubai en zaken kopen in China. Toch merken we ook op dat de consument nog steeds een houvast vindt in het lokale, het authentieke. Door middel van 5 punten willen we onze schouders mee onder het toekomstige beleid helpen zetten, zodat we de lokale handel in Groot-Ledegem de wind in de zeilen kunnen geven.”

Het manifest stelde onder meer voor om jaarlijks een ondernemersavond te organiseren, frequent gesprekken tussen het bestuur en de ondernemers te houden en vooral de bereikbaarheid te garanderen. Ook de beschikbaarheid van contant geld werd mee in de punten genomen. “Het is een zorg voor heel wat klanten en handelaars doorheen Vlaanderen. Door het sluiten van banken en het verdwijnen van geldautomaten, moeten handelaars vaak kilometers ver rijden om hun contant geld op hun rekening te zetten. Ook voor klanten wordt het een ware uitdaging om nog geld te kunnen afnemen. Dit moet absoluut een aandachtspunt worden.”

Op gebied van de geldautomaten speelde het gemeentebestuur al een belangrijke rol. Zo zal er weldra een nieuwe geldautomaat in Sint-Eloois-Winkel worden geplaatst.

Nuttig voor jou