In Waarschoot, deelgemeente van het landelijke Lievegem, ontmoeten we covoorzitters Philippe Versluys en Kurt De Laruelle en secretaris Claudine Van Der Stede.  

Kurt en Philippe, waarom zijn jullie samen het voorzitterschap aangegaan?  

Kurt: “Ik zag het niet zitten om de taak alleen te doen toen de vorige voorzitter wilde stoppen, het is nogal veel om te combineren met de rest. Philippe zag het zitten om het samen te doen, dus waarom niet. Met twee staan we ook sterker dan alleen, we hebben onze eigen sterktes en vullen elkaar aan.” 

Philippe: “Waarschoot is net voor corona gefuseerd met Zomergem en Lovendegem, en heet nu Lievegem. In die drie deelgemeenten samen zijn er 800 ondernemers. Als we hen allemaal willen bereiken hebben we een goed team nodig. In ons geval betekent dat door covoorzitterschap.” 

Het bestuur van UNIZO Lievegem

Hoe verloopt de samenwerking? 

Philippe: “Af en toe wordt er wel eens gediscussieerd, maar dat is normaal denk ik. We zijn twee verschillende karakters maar we houden altijd onze taak in het achterhoofd: ondernemers verbinden en samenbrengen.” 

Wat maakt jullie bestuursgroep anders dan de andere?  

Claudine: “We zijn niet alleen bestuurders van UNIZO Lievegem, maar we zijn ook vrienden.” 

Kurt: “Dat maakt het gemakkelijker om met elkaar samen te werken en events te organiseren. Uiteraard zijn er ook meningsverschillen, maar het is altijd goed om verschillende meningen te horen.” 

Philippe: “Vroeger waren we wel een bestuur dat zich meer richtte op de retailsector, daar proberen we nu verandering in te brengen omdat we alle ondernemers hier willen bereiken.” 

Waarom zijn jullie in het bestuur gestapt? 

Claudine: “Ik kan voor ons heel het team spreken als ik zeg dat we het doen omdat we vonden dat we iets moesten doen voor ondernemers. We zijn allemaal ondernemers in hart en ziel die andere ondernemers willen versterken.” 

“We zijn niet alleen een bestuurdersgroep, maar ook echte vrienden”

Claudine Van Der Stede (UNIZO Lievegem)

Hoe gaan jullie dit jaar ondernemers samenbrengen? 

Philippe: “In het voorjaar hadden we ons ondernemerscafé en ondernemersdrink. In juli hadden we de zomerhappening in Waarschoot waar we een markt organiseerden. In september is het het welgekende Weekend van de Klant en in november het Ondernemersfeest voor Dag van de Ondernemer.” 

Kurt: “En niet te vergeten onze eindejaarsdrink!” 

Waar zijn jullie het meest trots op binnen UNIZO Lievegem? 

Kurt: “Op vlak van verbinden: de zomerhappening en het ondernemersfeest. Een heleboel ondernemers samenbrengen, zelf ook contacten leggen, het zijn de ideale gelegenheden om je netwerk uit te breiden!” 

Claudine: “Wat belangenbehartiging betreft hebben we de ondernemers heel goed geholpen tijdens de vernieuwing van de dorpskern. Daar hebben we echt een verschil kunnen maken.” 

Stel, jullie hebben een onbeperkt budget. Wat zouden jullie dan willen organiseren? 

Philippe: “Op bedrijfsbezoek naar Madeira met een hele groep ondernemers!” 

Claudine: “Een soort lokale open bedrijvendag lijkt ook wel tof om te organiseren.” 

Nuttig voor jou