Ondernemers moeten in de best mogelijke omstandigheden kunnen ondernemen. Daarom stelt UNIZO Moorslede enkele speerpunten op voor een ondernemersvriendelijk beleid om zo de lokale prioriteiten op de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 naar voor te brengen. We blijven als lokale ondernemersvereniging de ondernemer inspireren, voeden, versterken en verbinden. #UNIZOMoorsledekomtop!

Aan de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2024; De wereld verandert! De maatschappelijke uitdagingen zijn talrijk, complex en kunnen enkel via samenwerking worden aangepakt.  Dankzij de digitalisering speelt het ondernemen zich af in een geglobaliseerde context: we zijn verbonden met mensen aan de andere kant van de wereld, startups zoeken werkkapitaal in Dubai en bepaalde taken worden uitbesteed naar de andere kant van de wereld. Voor internationaal aangestuurde ondernemingen is fysieke verankering vaak een zeer relatief begrip geworden. Tegelijkertijd zien we dat de consument houvast zoekt in het authentieke, nabije en herkenbare. De mens achter het product of de dienst blijft belangrijk.

We zijn ervan overtuigd dat nabijheid cruciaal is en blijft om relevant te zijn, en juist in deze context zijn de zelfstandige ondernemers een stabiel baken: zij staan open voor de kansen die de wereld hen biedt, maar blijven geworteld in hun streek; zij zorgen ervoor dat mensen in hun buurt kunnen gaan werken en betalen via sponsoring het voetbaltruitje van onze kinderen.

Een ondernemersvriendelijk beleid geeft dus antwoord op de noden en uitdagingen waar ondernemers vandaag voor staan. UNIZO Moorslede bepaalde 7 speerpunten voor een ondernemersvriendelijk beleid:

1. Blijf aanbestedingen doen met ondernemers uit Moorslede.

2. Structureel gesprek tussen UNIZO Moorslede en het gemeentebestuur (2x/jaar)

3. Zorg voor duidelijke signalisatie bij wegenwerken en laat UNIZO de verbindingen zijn tussen de aannemer en gemeente enerzijds en de ondernemer anderzijds

4. vooraleer wegenwerken uitgevoerd worden, betrek UNIZO Moorslede actief in het proces, voor aanvang van de werken!

5. Blijf werken aan een kernversterkend handelsbeleid. Laat Moorslede als levendige kern nog meer floreren.

6. Meer kortparkings voor handelszaken of invoeren van blauwe zones in het centrum

7. Faciliteer "korte-keten-initiantieven" en promoot het winkelhieren in Moorslede

Bij UNIZO Moorslede blijven we werken voor ondernemers pur sang: geen CEO’s, maar zelfstandigen, kmo-bedrijfsleiders en beoefenaars van een vrij beroep die op eigen risico hun eigen zaak runnen. Zij vormen de motor van onze economie en welvaart en door hen te versterken, maken we een wereld van verschil voor onze samenleving. Juist daarom zijn we met UNIZO Moorslede vastberaden om te blijven ijveren voor de 5 speerpunten!