De leider van de Belgische competitie Club Brugge kondigde vorige week aan een beursgang te overwegen en nestelt zich daarmee binnenkort in een select kransje Europese topclubs met onder meer Ajax, Dortmund, Juventus en Lyon. De aandelenkoersen van voetbalclubs zijn nochtans grillig en leveren relatief weinig rendement op. Meestal zijn het trouwens supporters die hun hart volgen en aandelen kopen van hun favoriete club.  

Dat blauw-zwart ooit naar de beurs zou gaan stond al langer in de sterren geschreven omwille van verschillende redenen. Club Brugge pretendeert het grootste supporterslegioen te hebben in België, dus alvast geen gebrek aan geïnteresseerden. En de sportieve successen van de laatste jaren spelen in het voordeel. Voorzitter Bart Verhaeghe hield trouwens eerder al eens een generale repetitie door vastgoedbevak Siref naar de beurs te brengen. Maar ook de link tussen de stad Brugge en de beurs ligt voor de hand. Wist je trouwens dat de naam ‘beurs’ afkomstig is van de Brugse herberg van de familie Van der Buerse, gelegen aan het latere Beursplein, waar makelaars uit alle hoeken van Europa sinds het jaar 1285 samenkwamen om handel te drijven tussen Italië en de noordelijke Hanzesteden? En laat dan nu net een van de kerntaken van UNIZO zijn: lokale economie ondersteunen en versterken, ondernemerschap promoten en tegelijkertijd ook internationale handel faciliteren, … kortom een compagnon de route zijn voor ondernemers in hun groei, lokaal en internationaal.  

Ook UNIZO kent trouwens net als Club Brugge zo een trouw legioen met maar liefst 110.000 aangesloten actieve ondernemers in Vlaanderen en Brussel, die allen 'hun aandeel' hebben in UNIZO. En net als de supporters, geloven ze 100% in dat wat hen verbindt. Het ondernemerschap. Met stijgende én dalende koersen.