Terug over naar crisiscommunicatie

Je voelt aan alles en iedereen dat we op een moeilijk punt in deze crisis beland zijn. De stijgende cijfers en recente maatregelen hebben iedereen een morele opdoffer van jewelste gegeven. Met het vallen van de bladeren en de winter in aantocht, is dit sowieso een periode waarin onze veerkracht op de proef wordt gesteld. Dat het einde van deze crisis nog lang niet in zicht is, hakt er bij velen dan ook stevig in. 

Toch moeten we met z’n allen door deze crisis, want er zal ook een periode na corona komen. Hoewel die nog ver weg lijkt en elk perspectief ontbreekt. De grote uitdaging voor heel veel ondernemers is om het tot dan te overleven. De komende weken zal op deze plek de focus daarom terug verschuiven van opinies naar crisiscommunicatie, met vooral praktische en noodzakelijke informatie om u door deze crisis heen te loodsen. Net zoals tijdens de lockdown. 

Sinds enkele dagen ontvangt u ook terug onze Coronanieuwsbrief en op onze UNIZO-website kan u terecht voor permanente updates. Intussen blijven wij achter de schermen consequent strijden voor ‘het recht op ondernemen’. Maar zolang dat ondernemen niet volwaardig kan of klanten uit angst wegblijven, zijn gerichte en verstandige steunmaatregelen noodzakelijk, net zoals verder uitstel van betaling.  

Ook de tijdelijke werkloosheid wegens corona is een levensnoodzakelijke maatregel. UNIZO vraagt om die regeling zo snel mogelijk terug te verruimen én eenvoudig te laten toepassen door alle ondernemingen in nood, minstens tot 30 juni 2021. Daarnaast blijven het federale overbruggingsrecht, de overbruggingskredieten uit de zogenaamde 'bankenbazooka', de coronalening van PMV/z, … belangrijke maatregelen om te verlengen. We beseffen dat dit geld zal kosten, maar het alternatief kost veel meer: nl. een tsunami van faillissementen, inkomsten- en jobverlies en een economie die eronderdoor gaat. 

Bart Lodewyckx
Gedelegeerd bestuurder UNIZO Limburg

reageer