UNIZO Tielt komt op!
#UNIZO Tielt komt op!
Ondernemers moeten in de best mogelijke omstandigheden kunnen ondernemen. Daarom stelt UNIZO Tielt enkele speerpunten op voor een ondernemersvriendelijk beleid om zo de lokale prioriteiten op de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 naar voor te brengen. We blijven als lokale ondernemersvereniging de ondernemer inspireren, voeden, versterken en verbinden. #UNIZOTieltkomtop!
Aan de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2024; De wereld verandert! De maatschappelijke uitdagingen zijn talrijk, complex en kunnen enkel via samenwerking worden aangepakt. Dankzij de digitalisering speelt het ondernemen zich af in een geglobaliseerde context: we zijn verbonden met mensen aan de andere kant van de wereld, startups zoeken werkkapitaal in Dubai en bepaalde taken worden uitbesteed naar de andere kant van de wereld. Voor internationaal aangestuurde ondernemingen is fysieke verankering vaak een zeer relatief begrip geworden. Tegelijkertijd zien we dat de consument houvast zoekt in het authentieke, nabije en herkenbare. De mens achter het product of de dienst blijft belangrijk.
We zijn ervan overtuigd dat nabijheid cruciaal is en blijft om relevant te zijn, en juist in deze context zijn de zelfstandige ondernemers een stabiel baken: zij staan open voor de kansen die de wereld hen biedt, maar blijven geworteld in hun streek; zij zorgen ervoor dat mensen in hun buurt kunnen gaan werken en betalen via sponsoring het voetbaltruitje van onze kinderen.
En juist daarom komt UNIZO Tielt op! Een ondernemersvriendelijk beleid geeft antwoord op de noden en uitdagingen waar ondernemers vandaag voor staan. UNIZO bepaalde daarom 4 speerpunten voor een ondernemersvriendelijk beleid;
1. Steun voor ondernemers tijdens de fusie: De fusie tussen Tielt en Meulebeke biedt kansen, maar ook uitdagingen voor lokale ondernemers. Politieke partijen moeten duidelijk aangeven hoe zij de belastingdruk, administratieve lasten, en infrastructuurvraagstukken willen aanpakken om de fusie vlot te laten verlopen zonder negatieve impact op de lokale bedrijven.
2. Verbetering van mobiliteit voor ondernemers: Er moet een lange termijn mobiliteitsplan komen dat rekening houdt met de belangen van de lokale economie. Dit omvat onder meer herzieningen van het circulatieplan, parkeerbeleid, en de winterknip op de markt van Tielt.
3. Revitaliseren van leegstaande winkelpanden: Het aanpakken van leegstand in winkel- en bedrijfsruimten moet een prioriteit zijn. Politieke partijen moeten concrete voorstellen doen om deze panden nieuw leven in te blazen, bijvoorbeeld door fiscale stimuli of gerichte economische programma’s.
4.Lokale economie ondersteunen en versterken: Het is cruciaal dat politieke partijen duidelijke plannen presenteren voor het versterken van de lokale economie, met een focus op een gezonde balans tussen commerciële functies, woonbeleid en infrastructuur. Dit moet bijdragen aan een duurzaam economisch beleid in de nieuwe fusiegemeente.