Focus op Wendbaarheid, Flexibiliteit en Ondernemersondersteuning

UNIZO Limburg heeft een nieuwe voorzitter: ondervoorzitter Christophe Wels neemt de fakkel over van uittredend voorzitter Geert Lambrechts. Onder de leiding van Geert heeft UNIZO Limburg een aanzienlijke professionaliseringsslag gemaakt, met als hoogtepunt de verhuizing naar hun nieuwe, hypermoderne kantoren waar ze elke ondernemer zich thuis laten voelen.

Bart Lodewyckx: “Ik had de voorbije 10 jaar niet alleen een ‘companion de route’ maar vooral ook een ‘copain de route’. Geert en ik vormden meer dan 10 jaar een onafscheidelijke en ijzersterke tandem. Je moest vroeg opstaan om daar proberen tussen te komen. Wij waren letterlijk 2 handen op één buik. Geert heeft me zeer veel ruimte en vertrouwen gegeven, maar omgekeerd heb ik Geert zeer nauw betrokken bij de werking. Geert en ikzelf zijn twee totaal verschillende persoonlijkheden, maar geweldig complementair waardoor we heel snel onze eigen rol hebben gevonden. Dat wederzijdse vertrouwen en die wisselwerking hebben van ons een sterk duo gemaakt. Aangevuld met Christophe, die nu het voorzitterschap overneemt, hebben we de fundamenten voor de volgende jaren gelegd. Hij heeft altijd mee op de eerste rij gestaan en we werken ook al meer dan 10 jaar samen. Christophe is dus niet alleen een wissel op de toekomst maar ook een keuze voor stabiliteit en continuiteit. Dat hij kiest voor Hilde Peerlings en Juri De Groote als versterking van het dagelijks beleid kan ik alleen maar toejuichen. Dit is een topteam en voor mij een extra motivatie om nog enkele jaren door te gaan.  ”

Als het hard waait, kan je de wind proberen tegen te houden, of je kan windmolens beginnen bouwen.

Bart Lodewyckx, UNIZO Limburg

Ondernemers sterker, wendbaarder en weerbaarder maken

Tot 10 jaar geleden waren we een organisatie die zich vaak vanuit een defensieve houding opstelde. Zeker als het om verandering ging. Vandaag is UNIZO Limburg een organisatie die zeer kort op de verandering wil inzetten en deze verandering ook wil vertalen naar haar klanten/leden met als doelstelling hen sterker, wendbaarder en weerbaarder te maken in die snel veranderende economie. 
Om de simpele reden “veranderingen kan je niet tegenhouden”! (globalisering, positie en macht van de klant, digitalisering, evolutie naar duurzaamheid,…). Dus we moeten ze omarmen!

Van leden naar klanten

Bij UNIZO moeten we ons nog verder ontwikkelen van een ledenmodel (momenteel 5.000 leden in Limburg) naar een klantenmodel. Iedere ondernemer heeft immers specifieke uitdagingen en problemen, en het is aan UNIZO om als eerstelijnsadviseur daar zijn meerwaarde te bewijzen. De aanwerving van account- en retentiemanagers die dagelijks on-the-road zijn, is daar al een nieuwe stap in. Het is immers door bij de ondernemer zelf op bezoek te gaan dat we de noden te weten komen en oplossingen kunnen voorstellen. Dat besef moeten we elke dag opnieuw stimuleren.

Onze maatschappij wordt gedragen door ondernemingen; ze vormen het fundament van onze vooruitgang. Daarom moeten we blijven investeren in hun groei en hen voorzien van de ruimte en tools om innovatie en ondernemerschap levendig te houden.

Christophe Wels, voorzitter UNIZO Limburg

Voor het eerst ook twee vice-voorzitters

Voor de eerste keer introduceert UNIZO ook twee vice-voorzitters. “Hilde Peerlings en Juri De Groote, beiden ondernemers met tonnen ervaring en een hart voor Limburg , zullen mij helpen om samen met Bart Lodewyckx, onze gedelegeerd bestuurder en alle medewerkers van UNIZO het ledenaantal te laten groeien en de meerwaarde van onze organisatie in alle geledingen te bewijzen”, aldus Christophe Wels. “Het feit dat we als team ook aanwezig zijn binnen de nationale raad van bestuur en beleidsraad van UNIZO, betekent dat Limburgse dossiers continu mee op tafel liggen. De kracht van UNIZO is immers dat ze echt invloed uitoefent op de kabinetten van de verschillende ministeries en voor verandering kan zorgen.”
"Onze maatschappij wordt gedragen door ondernemingen; ze vormen het fundament van onze vooruitgang. Daarom moeten we blijven investeren in hun groei en hen voorzien van de ruimte en tools om innovatie en ondernemerschap levendig te houden."

Bio Christophe Wels

Co-founder en bestuurder van Primetime Group, cluster van bedrijven in de communicatie- en marktstudiesector zoals Remy Communication, Thema Media en Mas research met ondertussen 50 werknemers.
Genoot een opleiding tot Rechter in ondernemingszaken en heeft bestuursfuncties binnen Syntra, PXL, Liantis, ...
Staat elke dag met ‘de voeten’ in de ondernemingswereld.

Vicky Thoelen
PR & Communicatie, Events: manager