3 MEI 2024 - Het versterkte partnership tussen PIA Group en UNIZO Provincie Antwerpen is het resultaat van de reeds bestaande samenwerking tussen UNIZO Provincie Antwerpen en Accounting Team (Kontich en Heist-Op-Den-Berg). Dit partnership werd op poten gezet in 2022. Sinds vorig jaar maakt Accounting Team deel uit van de PIA Group. Een logische stap dus om samen rond tafel te gaan zitten en te bekijken hoe we dit partnership nog meer invulling konden geven. Vandaag zetten nu ook Van Looy Accountants (Ekeren en Turnhout) en Ge-fibo (Brasschaat), beide deel van de PIA Group, hun schouders onder deze samenwerking.

PIA Group ondersteunt alle type ondernemers: dus niet alleen kmo’s, vrije beroepen maar ook zelfstandigen en eenmanszaken. Zij kunnen bij PIA-kantoren terecht voor accountancy maar ook voor gespecialiseerd advies in een brede waaier domeinen: btw, legal, corporate finance, vermogens- en successieplanning, CFO-as-a-service digitale transformatie, M&A en.subsidies.

PIA Group is de snelst groeiende accountancy en advisorygroep van Vlaanderen en onderscheidt zich van de andere spelers in de markt door accountancykantoren over te nemen met respect voor hun aanpak en eigenheid. De kantoren behouden hun eigen naam en werkwijze en het ondernemerschap van de vennoten wordt niet beknot. De ondersteunende diensten van PIA Group leiden alles in goede banen op vlak van HR, Finance, Operations, Advisory en Sales & Marketing. Dit zorgt ervoor dat het kantoorteam zich maximaal kan focussen op kwalitatieve dienstverlening aan de klant.

“We zijn ontzettend trots op deze samenwerking om 2 redenen. Voor UNIZO betekent dit immers dat we met de PIA Group beroep kunnen doen op een grote speler met een brede waaier aan expertise en experten. Hiermee kunnen we ook een ruimer ondernemerspubliek nog professioneler ondersteunen. Daarnaast zorgen we met de extra kantoren die de PIA Group aanreikt voor een brede spreiding in gans de provincie waardoor onze lokale verankering ook versterkt wordt. “ zegt Carl Van Dyck (directeur UNIZO Provincie Antwerpen).

“Als PIA Group geloven we in het lokale kantoor omdat we zo een service kunnen bieden die echt dicht bij de ondernemer staat”, zegt Stefan Knecht, Chief Sales & Marketing Officer van PIA Group. “Wij herkennen ons helemaal in de lokale werking van UNIZO, waar nabijheid ook een essentieel onderdeel is van de ondersteuning van ondernemers. Een versterking van ons partnership met UNIZO Provincie Antwerpen was daarom een logische stap voor ons. Accounting Team, Ge-fibo en Van Looy Accountants zullen de UNIZO-leden in de provincie met plezier adviseren en begeleiden, of ze nu starten als ondernemer of een gevestigd bedrijf zijn.”

Vandaag is PIA Group nr.2 in het middensegment van zijn sector met 36 sterke kantoormerken en 50 vestigingen, waarvan er 12 in de Provincie Antwerpen gelegen zijn.

“Jaarlijks begeleiden wij hier in de provincie Antwerpen zo’n 500 ondernemers. Deze individuele begeleidingen zijn een sterk wapen van UNIZO. Daarom is het ook voor onze ondernemersbegeleiders van belang dat zij beroep kunnen doen op de kennis van de PIA Group om hun ondernemers kwalitatief te kunnen blijven versterken. Daar doen we het voor.” besluit Carl Van Dyck.