Iedereen vaart wel bij een ondernemersvriendelijk lokaal klimaat.

Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO

Nu de kaarten geschud zijn en de kiezer zijn stem heeft uitgebracht voor de gemeenteraads- en provinciale verkiezingen roept UNIZO de nieuwe lokale besturen op om samen te werken met de ondernemers. “Goed overleg, luisteren naar elkaar, is de basis van alles. In 285 gemeenten in Vlaanderen en 19 in Brussel, worden nu coalities gesmeed en nieuwe besturen gevormd. Wij reiken hen de hand om samen met de lokale UNIZO-afdelingen te werken aan een ondernemersvriendelijk beleid.”

UNIZO bundelde in aanloop van de verkiezingen alle beleidsvoorstellen in haar lokaal memorandum “UNIZO komt op”.  Met dit als basis formuleerden meer dan 130 UNIZO-afdelingen een eigen eisenbundel voor de lokale politici en organiseerden ze ruim 60 debatten.

“We verwachten van de lokale besturen dat ze rekening houden met de bezorgheden en verwachtingen van hun ondernemende inwoners. Die zijn bijzonder duidelijk.”

Ondernemers verwachten klantvriendelijkheid van de lokale diensten met korte procedures en weinig rompslomp. Daarnaast rekenen ze op een vlotte bereikbaarheid, bedrijvige en aantrekkelijke handelskernen, ruimte om te ondernemen en een faire fiscaliteit zonder pestbelastingen. Maar vooral willen ondernemers gehoord en betrokken worden bij maatregen of acties die gevolgen hebben op hun bedrijf.

“De impact die steden en gemeenten hebben op het lokaal ondernemerschap is dan ook bijzonder groot. We reiken vandaag de hand en stellen ons op als constructieve partner om samen met de politici tot een lokaal ondernemersvriendelijk klimaat te komen. Want daar vaart iedereen wel bij.”

Al onze prioriteiten voor de nieuw te vormen lokale bestuursploegen vind je hier.

 

Dit is wat onze lokale ondernemers verwachten van hun gemeente- of stadsbestuur.

Nuttig voor jou