Beste ondernemer, we hebben zonet onze laureaten voor de KMO  en voor de Beloftevolle KMO van het jaar bekend gemaakt. We waren opnieuw onder de indruk van de kwaliteit en de drive van het ondernemerschap in onze provincie. Dat geeft hoop voor economie en maatschappij.

Maar we kunnen ook niet blind zijn voor de signalen van bezorgde ondernemers die ons bereiken. De maakindustrie heeft het moeilijk. De internationale concurrentieslag raakt ons keihard. Onze hoge loonkost blijft een handicap. Maar ook de interne vraag staat zwaar onder druk. Stijgende rentes doet investeringsvraag dalen. Duurdere woonkredieten doen onze bouwbedrijven pijn. En wat gaat er nu gebeuren met het stikstofdecreet, de energieprijzen? Onzekerheid is een gevaarlijk virus voor onze economie. We gaan er alvast volop tegenaan om jullie stem kracht te geven. En verder blijven wij investeren in ons begeleidingsaanbod zodat elke ondernemer zich bij ons kan komen versterken.

We maken er samen werk van. De toekomst is maakbaar. Ook onze KMO-laureaten bewijzen dat. Hun verhaal kan je horen op onze "uitreiking van de Antwerpse KMO van het Jaar" op 9 november in Kontich. We zien elkaar daar!

We maken er samen werk van. De toekomst is maakbaar.