Oekraïne is zowat van het scherm verdreven door Hamas en Israël. De Palestijnse en Joodse bevolking treurt en begraaft haar onschuldige slachtoffers.

Samenleven is niet altijd evident. Samenwerken ook niet, maar samenwerken biedt samenleven wel perspectief. Op de werkvloer streef je naar teamgeest. Streef je naar mogelijkheden om drempels neer te halen om met elkaar die stap verder te kunnen zetten. Het is een uitdaging, maar de arbeidskrapte zal ons hier nog meer uitdagen om met anderen te werken en samen te werken. Je kan jezelf niet klonen.

Enkel maar mensen om je heen zoeken die het hardst op jezelf lijken is een doodlopende piste. Verschillen versterken en verscheidenheid daagt je uit. Ruimte geven om ruimte te krijgen. En nee, dat gaat niet vanzelf. Maar wat is het alternatief? Je terugtrekken in je eigen loopgraven of zet je jouw deuren open? Durf gedachten en ideeën laten botsen om er nieuwe en sterkere te bouwen. Dan gedragen door meer. Focus je op verschillen of focus je op wat je kan binden? Omdenken. Vrede dwing je niet af. Vrede leef je samen.

Durf gedachten en ideeën laten botsen om er nieuwe en sterkere te bouwen.