De moeder aller verkiezingen staat voor de deur. En waar ligt de Vlaming wakker van? Immigratie. Immigratie staat op één, op één. Het is een herfstavond in de lente en ik schuif aan. Net zoals 250 andere kiezers, van 16 tot 86 jaar,  schuifelen we naar binnen voor wat een kopstukkendebat heet. Drie van de zes kopstukken laten het afweten en laten zich vervangen. Ontgoocheling in de zaal. Voor het debat écht van start gaat, krijgt iedere aanwezige partij de vraag: “waar moeten deze verkiezingen over gaan?”. Niemand, met uitzondering van één partij, spreekt het woord immigratie uit. Een ongelofelijke binnenkopper of tragisch pijnlijk? En ja de “kopstukvervangers” smeten zich. En nee, ondernemers en ondernemerschap was niet echt aan de orde.

Helemaal anders ging het er aan toe op onze UNIZO Breakfast & Politics. Eén politicus, een tiental ondernemers en een voorbereidde Q&A. Tijd om uit te spreken, te luisteren en door te vragen. Goeie formule. Te herhalen buiten een verkiezingsperiode? Ik denk het wel. Zowel van politici als van jullie, ondernemers, kregen we heel wat positieve feedback op ons memorandum Krachtwerk. Een werk dat voor ons niet klaar is op 9 juni maar net extra aandacht en werk zal vragen erna. We houden je op de hoogte!

En ja in oktober staan we voor lokale verkiezingen. Heel wat van onze lokale ondernemersverenigingen zijn aan de slag gegaan met het lokale memorandum en distilleerde daar met hun collega -ondernemers een 7-tal speerpunten voor hun gemeente/stad uit. Straks zetten we alles in op een UNIZO-zomeroffensief om jullie stem ook lokaal extra kracht bij te zetten. We houden je op de hoogte!