Het was niet alleen de leuze van het Duitse luxe-automerk AUDI. Het werd ook de openingszin van het legendarische U2 album Zooropa uit 1993, waarin de Ierse rockband zinspeelde op Europa als hét groei-continent bij uitstek. Een Europa, gedreven door innovatie met toekomstbeelden gedrenkt in neonlicht. Het was ook in die periode dat Flanders Technology International in 1988 in Gent werd gelanceerd. De technologiebeurs, waar de menselijke hand die van de robot reikte, spreekt nog steeds tot ieders verbeelding. Het was een tijdsgeest die bol stond van innovatie en technologische vernieuwing. De opkomst van internet, robots, elektronica, … zorgde voor een heel nieuwe vibe en was onomkeerbaar. 

Het belang van innovatie kan nauwelijks worden overschat. Het is een mindset. Het is een levensdrang. Het is een Leitmotiv voor ondernemers om zichzelf en hun bedrijf voortdurend vooruit te stuwen naar nieuwe hoogtes. Veelal gedreven door stevige concurrentie, creativiteit en passie voor de klant en het product proberen ondernemers zichzelf voortdurend heruit te vinden om zo een USP of sweet spot te vinden. Zij zijn de gangmakers van de samenleving van morgen en creëren zo een betere wereld.  

Vrijdag 17 november is jullie ‘dag van de ondernemer’. Die dag worden jullie door UNIZO gehuldigd omwille van jullie innovatiekracht en maatschappelijke bijdrage. De wereld ligt aan jullie voeten. Of zoals Bono zingt: Zooropa, be all that you can be!