Heb je er een beetje zin in, in 2024? In een onstabiele wereld met oorlogen in onze achtertuin, clowns die president zijn of het willen worden, piraten die de wereldzeeën verlammen en een klimaat dat siddert en beeft? In verkiezingen in een land met een staatsschuld met zo veel nullen dat je rekenmachine straks te klein wordt, communisten die langs links achter hun rode vaandel oprukken en extreem-rechts dat zichzelf salonfähig begint te noemen en daar steeds minder in tegengesproken wordt? Of in een ondernemersklimaat waarin “graaiflatie” het woord van het jaar kan worden?  
 
Natuurlijk wel! Want wat ons, collega ondernemers, onderscheidt is onze veerkracht. Onze gedrevenheid om door te duwen wanneer het wat moeilijker gaat en onze power om na een tegenslag eens hard te vloeken, recht te staan en te zorgen dat we zo snel mogelijk verder kunnen doen. Verder werken aan onze droom, niet rusten tot we onze doelen hebben bereikt en een tandje bij steken als de rest blijft stil staan. Dát is ondernemen. Dát is de drive die ons uniek maakt. Omdat we niet anders kunnen, want vaak staat ons hele hebben en houden op het spel Maar ook omdat we niet anders willen, voor onze klanten, onze leveranciers en meest van al nog onze medewerkers.  
 
En we zijn niet alleen, we zijn met duizenden. Stuk voor stuk ondernemende die-hards met een eigen verhaal en een eigen toekomst. Maar ook met bijzonder veel raakpunten. En net op die raakpunten staat UNIZO. Onze organisatie is er om al jullie verhalen aan mekaar te verbinden. In januari en februari op tientallen nieuwjaarsrecepties en op een rits leuke en interessante andere events het hele jaar door. We zijn er ook om jullie nog beter te maken met lerende netwerken, opleidingen of één op één coaches. En we zijn er om jullie belangen te verdedigen. Met Europese, federale, Vlaamse én lokale verkiezingen zal dat meer dan nodig zijn, want we zullen de volgende maanden met heel straffe standpunten en beloftes om de oren geslagen worden.  
 
Zorgen we samen voor vuurwerk? Met jou, jouw collega’s uit zo veel verschillende sectoren, de ondernemers in onze lokale afdelingen en ons provinciaal UNIZO-team? 2024 wordt “a hell of a ride”, maar net dan zijn we op ons best. ’t Zal wel zijn!