Iedere woensdagmiddag gaan zanger Rick De Leeuw en Ruud Hendrickx, hoofdredacteur van de Dikke Van Dale, op Radio 1 tijdens “Nieuwe Feiten” samen met programmaker Lieven Vandenhaute op zoek naar de ontbreekwoorden uit onze Nederlandse taal. Dat zijn woorden die nog niet bestaan, maar dat eigenlijk wel zouden moeten doen. Zo wordt onze taal steeds een beetje rijker. De afgelopen maanden kwamen prachtige nieuwe woorden als “kwijtruimen”, “huicheljuichen”, “terplekkernij”, “breinpuin” en “nobiel” uit de bus. Zoek gerust even op wat ze betekenen en ze toveren ongetwijfeld een glimlach op je gezicht.  

Ik wil trouwens van de gelegenheid gebruik maken om een nieuw woord te pitchen. Het werd me deze week in mijn oor gefluisterd door mijn collega Karlien. Hier komt het: “Wonderdag”. Het gevoel dat de weken zodanig snel vooruit vliegen dat je hoopte dat je een dag extra in de week zou hebben. Een extra dag in de week voor jezelf. Een extra dag om alles op een rijtje te zetten. Een extra dag om alles nog eens rustig te overpeinzen. Een extra dag om het werk dat blijft liggen, in te halen. En dat bij voorkeur ergens in het midden van de week. Ergens tussen woensdag en donderdag in. Stel je voor. Wat een luxe!  

Mocht er een winkel zijn waar ze van die ‘wonderdagen’ verkopen, ik ging er meteen heen! En ik niet alleen, denk ik. Ik zou vele ondernemers, vele bezige bijtjes rond me aantreffen, die in de ratrace van het leven, in de drukte en de hectiek van het ondernemen, af en toe nood hebben aan extra tijd. Onmogelijk denk je? Misschien, maar weet dat we vanuit UNIZO heel wat coaching geven, waardoor je je werk beter kan ordenen. Je gaat er geen dag extra door krijgen, maar je gaat misschien wel minder tijd verliezen en beter focussen en dat is toch min of meer hetzelfde, niet?