Over UNIZO Limburg

De onmisbare partner voor elke eigenaar-ondernemer in Limburg

UNIZO versterkt ondernemers. Want wie risico neemt en op het einde van de maand zelf voor zijn centen zorgt, verdient een partner die de beste ondersteuning en verdediging biedt

  • Wij verdedigen jouw belangen.
  • Wij zijn jouw persoonlijk ondernemersklankbord.
  • Wij verbinden en versterken eigenaar-ondernemers.

unizo limburg

5.000 leden, 34 lokale afdelingen

Wist je dat UNIZO Limburg 5.000 eigenaar-ondernemers verbindt en een 30-tal lokale afdelingen met ruim 300 bestuursleden telt? Dat maakt van ons een ijzersterke netwerkorganisatie die weet wat er leeft bij haar leden/ondernemers. Het doel van onze lokale afdelingen? Ondernemers samenbrengen en versterken. Letterlijk, door de organisatie van o.a. netwerkactiviteiten, inspiratiesessies en bedrijfsbezoeken. Maar ook figuurlijk, door onze stempel te drukken op het gemeentelijk beleidsniveau en indien nodig aan de alarmbel te trekken bij het gemeentebestuur en andere beleidsmakers.

Wij verdedigen jouw belangen

Als ondernemersorganosatie volgt UNIZO het politieke debat vanop de eerste rij, zodat we het kunnen sturen en leiden in het belang van eigenaar-ondernemers. Daarbij doen we er alles aan om onze ondernemersstempel maximaal te drukken op het Europese, nationale, Vlaamse, provinciale en gemeentelijke beleidsniveau. Bovendien zit UNIZO als erkende sociale partner in alle officiële overlegorganen waar over belangrijke socio-economische dossiers wordt beslist (G10, SERV,…).

We komen zowel op voor de collectieve noden van alle zelfstandige ondernemers (verbetering van sociaal statuut, optimalisering van fiscaliteit, ...) en voor de belangen van specifieke sectoren, als voor inidviduele ondernemersvragen en problemen (eerstelijnsadvies bij juridische vragen, bemiddeling bij vergunningen, doorverwijzing bij financieringsnoden, ...).

Jouw ondernemersklankbord

Of je nu een starter, groeier of doorgewinterde eigenaar-ondernemer bent, of aan bedrijfsoverdracht denkt, de trajecten met onze UNIZO-begeleiders leiden tot een verrassend sterke cocktail. Verwacht je aan mix van vernieuwende ideeën, strategische oogopeners, financiële inzichten en - als het nodig is - zelfs een spreekwoordelijke schop onder je gat. Nooit belerend, altijd positief inspirerend en in het volste vertrouwen. Hier vind je meer info over de verschillende trajecten, inclusief heel wat getuigenissen.

Contacteer ons

UNIZO Limburg wordt ondersteund door een team van 25 gemotiveerde en deskundige medewerkers. Contacteer hen gerust als je vragen hebt of op zoek bent naar specifieke informatie.