Hoe en waar kan je cijfers verzamelen ? Welke meerwaarde kan dat hebben voor de belangenverdediging van je sector? Waar kan je ze nog voor gebruiken? Waarom zou je daarin investeren? Stel je vragen (al vooraf!) en luister hoe experten en jouw collega-sectororganisaties hier mee aan de slag zijn.

Programma :

  1. Inleiding
  2. Julie Devlaminck en Roma Cortvriendt van de Dienst informatiebeheer RSVZ
    Presentatie van de  interactieve statistiekendatabase van het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen door
  3. Robin Deman – Adviseur Economie UNIZO-Studiedienst
    Overzicht en inhoud van courante publieke cijferbronnen (Nationale Bank, Eurostat, OESO, RSZ, VDAB, bepaalde FODs, Vlabel, Gemeenten & Provincies in cijfers, Stichting Innovatie en Arbeid, ….).
    Enkele private spelers : Belfirst, Euromonitoring, …
  4. Eric Van den Broele - Directeur onderzoek en ontwikkeling van GraydonCreditSafe
    Aanbod van Graydon Credit safe : welke cijfers en gegevens verzamelen ze ? welke gegevens kunnen relevant zijn voor een sectororganisatie en waarom ? Wat kan je met die gegevens doen en wat wil je er als sectororganisatie mee bereiken?
  5. Eigen cijfers ‘creëren’ – enkele concrete voorbeelden
  6. Tijd voor vragen !
  7. Einde rond 16u30

Laat ons eventueel VOORAF al weten naar welke cijfers jij op zoek bent? We maken je vraag over aan de sprekers, die je zo misschien al meteen kunnen verderhelpen.
En uiteraard zullen je vragen, die ter plekke opborrelen, ook gesteld kunnen worden.

Deelname is gratis, maar inschrijving is verplicht via (link);
Deze workshop richt zich exclusief naar de sectorverantwoordelijken en de medewerkers van de sectororganisaties die aangesloten zijn bij UNIZO en FVB.

21
november

Praktische informatie

14:00 - 16:00
RSVZ - Zaal 1 en 2
Willebroekkaai 35, 1000 Brussel
Gratis
Organisator
UNIZO Sectorwerking - Anton Van Assche