#VISNETWERK2025
Op dit niet te missen event in de Vismijn van Nieuwpoort brengen wij de hele sector gezellig en leerrijk samen! Visserij, veiling, groot- en kleinhandelaars in vis leren elkaar zo nog beter kennen.
PROGRAMMA (VOORLOPIG):
- 14:30 - 16:00: Opstellen stand met koffie en taart/koffiekoeken, vullen koeltas/goodiebag
- 16:30: Onthaal prominenten, pers & vissector - persvoorstelling rond innovaties in de vissector - diverse sprekers over o.a. Visserij Verduurzaamt Ambassadeur, Navitools traceerbaarheid, nieuw veilsysteem in de Vlaamse Visveiling
- 17:30: Vanaf nu is de bar geopend en kunnen alle standen bezocht worden en hapjes worden uitgedeeld (tot 22u00) Ondertussen wordt doorlopend de film VIS! (Documentaire over de Belgische visserij) afgespeeld met afwisselend een powerpointpresentatie over het leven op zee tot 20:00.
- 19:00: Verwelkoming door Minister van Visserij, Hilde Crevits of de nieuwe burgemeester van Nieuwpoort Kris Vandecasteele en de voorzitter van de Federatie van Vishandelaars Martine Bulté
- 19:10: Tom Premereur (Vlaamse Visveiling): nieuwe veilsysteem in de visveiling
- 19:20: Sander Meyns (Rederscentrale): vis van het jaar of Marina Sablon (VLAM): marketingacties 19:30: Pedro Rappé (ex-visser en innovator): Navitools: digitale traceerbaarheid van vangst naar de consument (verplicht vanaf 10/01/2026 in elke vishandel!!) #VISNETWERK2025
- 19:40: ILVO: onderzoek naar het vissersschip van de toekomst - quota - vistools
- 19:50: Maarten du Bois (Visgro) en Pedro Rappé geven duiding rond: - de documentaire VIS!, documentaire over de Belgische visserij - Visserij Verduurzaamt Ambassadeur (speciaal voor de vishandelaar)
- 20:15-20:45: Kookworkshop rond Visserij Verduurzaamt vis & koken met de seizoenen - de hapjes worden erna aangeboden aan de toeschouwers (aan stand Visserij Verduurzaamt)
- 20:15-22:00: - verder bezoek beursstanden - netwerken met vissers, visklein- en groothandelaars, chefs - proeverijen van nieuwe visproducten - virtual reality in de visserij en op school door Pedro Rappé, ex-visser en innovator - diverse oesterstanden met degustaties - demonstraties onthuidmachines - demonstratie digitale traceerbaarheid naar de consument (verplicht vanaf 10/01/2026) - bezoek informatiestanden (Visserij Verduurzaamt, ILVO, VLAM, UNIZO & FVV, Vereniging Vlaamse Visveilingen, Rederscentrale… - Smullen van ‘Belgische’ fish&chips (food truck beneden, afhalen tussen 19:00-22:00)
- 22:00-24:00 (of langer): Live coverband & dans
- 23:00: Smullen van een broodje gerookte zalm (kan ook vroeger ;-))
- 24:00: Einde? Afhalen koeltas/goodiebag
Deelnameprijs:
- VIP tafel 250 € (excl. btw) lage (zit) V.I.P.-tafel voor 8 genodigden met 2 flessen echte champagne en 16 drankbonnetjes én een avond met lekker eten, leren, muziek- en dansplezier én #VISNETWERKEN
- VIP tafel 175€ (excl. BTW) hoge (staan) V.I.P.-tafel voor 6 genodigden met 1 fles echte champagne en 12 drankbonnetjes én een avond met lekker eten, leren, muziek- en dansplezier én #VISNETWERKEN
- Inkomkaarten 25 € per persoon
- drankarrangementen 50€- 75€ -100€-110€
Inschrijving:
Het volledige programma en meer info rond inkomkaarten, VIP-tafels en drankarrangementen vind je op de website www.visnetwerk.be.
Schrijf je in, bestel en betaal voor 25/02/2025!
Bedankt voor je medewerking!
15
maart
Praktische informatie
14:30 - 0:00
Vismijn - zaal Iseland
Kaaiplein, Nieuwpoort
Gratis
Organisator