Naar slimme plannen...

Klaar om je eigen zaak te starten?

Stap 2: Naar slimme plannen....

Het ondernemingsplan is een hulpmiddel om de start, en later de groei, van je onderneming doordacht aan te pakken. Met een degelijk plan onder de arm, heb je maar liefst 20% méér kans om na 5 jaar nog steeds zelfstandige te zijn. Bij de starters die zich laten begeleiden ligt die slaagkans zelfs op 90%.

Een ondernemingsplan is één van de beste manieren om erachter te komen of je idee haalbaar is. Het dwingt je om na te denken over alle aspecten (kansen, risico’s, concurrentie, potentiële klanten, partners en/of leveranciers). Zo voorkom je dat je iets over het hoofd ziet en ben je beter voorbereid.

Wij stellen je onze gratis Starterstool ter beschikking die je helpt bij de opmaak van jouw uniek ondernemingsplan. Met een goed uitgewerkt plan krijg je potentiële investeerders gemakkelijker overtuigd.

Ga van start met je plan!

Ik heb nood aan...

 • Een vertrouwenspersoon
  Hoe weet je dat je idee realistisch en haalbaar is? Een persoonlijke coach onderzoekt het samen met jou.
 • Financiering
  Eigen inbreng is cruciaal, maar heb je ook externe middelen nodig? Maak je financieringsmix en ontdek de (subsidie)mogelijkheden!
 • Een sterk netwerk
  Hoe vind je nieuwe klanten en partners? Netwerken is hiervoor de beste manier.
 • Een opleiding
  Heb je nood aan een ruimere training? Het opleidingsaanbod is divers en op maat van elke starter.

Andere noden? Laat het ons weten!

Go4Business begeleiding

Starter aan het woord

“Ik heb vooral geleerd om de juiste keuzes te maken en te focussen”. Ingrid Nolens had honderd-en-één ideeën en stond te popelen om een eigen zaak te starten. Dankzij coach Dorien, leerde ze al die ideeën te herleiden tot één focus. De één-op-één begeleiding bracht structuur en een duidelijk stappenplan.

Lees meer over Ingrid's traject...

10 valkuilen die je als starter absoluut wilt vermijden

Een veel voorkomende fout is dat starters een eigen zaak beginnen zonder voldoende voorbereiding. Heb je wel een duidelijk zicht op het nodige startkapitaal, op de te verwachten kosten en omzet zijn belangrijke voorwaarden vooraleer van start te gaan. Ben je klaar voor die enorme berg papierwerk?

Wij helpen je graag verder!

Zit je ondernemingsplan goed? Dan ben je klaar voor stap 3!

Nu je een eigen ondernemingsplan hebt, ben je klaar om de volgende stap te zetten. Start met de praktische voorbereidingen van je onderneming (leveranciers, pand huren, ...) en je bent klaar om de sprong naar het ondernemerschap te maken!

Ga terug naar stap 1   of   Ga naar stap 3

Meer info: Starten