UNIZO heeft het 'Handmade In Belgium'-label uitgereikt aan Stef Roets van interieurinrichting Stef BV, in Bilzen.

Als maatwerkbedrijf maken zij meubels, inrichtingen,... op wens van de klant. Geen enkele kast, bureau, badkamer of keuken is bij hen hetzelfde en er wordt voor elk aspect van een meubelstuk gekeken naar de wensen van de klant. 100% van hun assemblage en productie gebeurt met de hand waarbij de nadruk ligt op het afleveren van een perfect afgewerkt meubelstuk.

De visie van Stef is om zich verder en verder te distantiëren van massaproductie en zoveel mogelijk unieke inrichtingen af te leveren. De persoonlijkheid van de klant/bouwheer wordt meegenomen in de uitvoering van een project en er word steeds gewerkt met ambachtelijke producten die bij voorkeur in de streek gemaakt worden.

Met het HIB-label wil UNIZO ondernemers die originele en handgemaakte producten afleveren, extra ondersteunen. “Daarom is het zogenaamde HIB-label in het leven geroepen en Stef BV past perfect in dit plaatje”, legt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg uit. Met dit label erkent UNIZO de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten.

Consumenten zijn vandaag meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenticiteitsgarantie. “Die ambachtelijke ondernemers willen we een duwtje in de rug geven. De term ambachtelijk is in België, in tegenstelling tot in Frankrijk niet beschermd. Vandaar dat wij bij UNIZO het HIB-label in het leven hebben geroepen. En het sluit ook naadloos aan bij het lokaal kopen en dus Winkelhieren, een andere campagne van UNIZO”, aldus Bart Lodewyckx.

Ondernemers met een HIB-label voldoen aan strikte criteria. Zo moet o.a. de ondernemer zijn activiteit in hoofdberoep uitoefenen, zelf het volledige maakproces beheersen en het moet gaan om maatwerk, geen massaproductie. Meer info: www.handmadeinbelgium.com 

Nuttig voor jou