Op 26 september bracht UNIZO Aalst meer dan 350 ondernemers en inwoners samen voor een politiek debat in een goedgevulde zaal van De Werf. Onder de professionele leiding van moderators Helen Goedgebeur en Frederik De Swaef gingen acht Aalsterse lijsttrekkers de discussie aan over thema's als stedelijke veiligheid, economische stabiliteit en de balans tussen werk en privéleven. Vliegende reporter Filip Vyverman zorgde dan weer dat vragen uit de zaal rechtstreeks bij de politiekers kwamen.

Burgemeester Christoph D’Haese wist ondanks enkele scherpe aanvallen stand te houden. Vooral de leegstand van winkels in de binnenstad en het vergunningenbeleid werden fel besproken. Een toeschouwer verraste D'Haese met een kritische vraag over de rol van de stad in het leegstandsprobleem, terwijl het circulatieplan eveneens ter discussie stond.

Het debat bood een boeiend inkijkje in de lokale politieke arena en werd afgesloten met een netwerkmogelijkheid waar ondernemers en politici informeel verder konden praten. Dit evenement gaf niet alleen inzicht in de standpunten van de verschillende partijen maar vormde ook een waardevol moment voor de Aalsterse ondernemers in aanloop naar de verkiezingen van 2024.

Nuttig voor jou