Op woendag 22 januari verzamelden de leden van UNIZO Hamont-Achel en NOHA (Netwerk Ondernemend Hamont-Achel) in aanwezigheid van het stadsbestuur voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie.
NOHA-voorzitster Daisy Winters sprak als eerste de aanwezigen toe en keek even terug op de activiteiten van het voorbije jaar. Ze hekelde de verhoging van de opcentiemen op de onroerende voorheffing (OV), want vanwege de grotere oppervlaktes moeten de bedrijven daardoor voortaan het grootste deel van die verhoging betalen.
De voorzitster zei te vrezen dat bedrijven uit de gemeente om die reden weg zullen trekken, net zoals starters die naar ambachtelijke zones in andere gemeenten willen gaan. Ze kloeg ook het gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden voor bedrijven aan en het ontbreken van een goede verkeersontsluiting, zeker naar het zuiden.
Carine Hendrikx, voorzitster UNIZO Hamont-Achel, sloot zich bij haar aan. Ze betreurde dat er in het beleidsplan van het nieuwe stadsbestuur weinig te vinden is van de prioriteitennota die Noha en UNIZO aan het schepencollege overhandigden. "We voelen ons in de steek gelaten", zei ze. Toerisme promoten is goed, maar ook de handel mag niet verwaarloosd worden. Carine kondigde verder aan dat UNIZO Hamont-Achel dit jaar 30 jaar bestaat en dit jubileum zal niet ongemerkt voorbij gaan.
Burgemeester Rik Rijcken nam als laatste het woord en gaf een inkijk in de plannen die op de plank liggen. Het officiële gedeelte werd afgesloten met een optreden van komiek en slimste mens Bert Kruismans. Nadien konden de aanwezigen genieten van een uitgebreide receptie.

Bekijk alle foto's HIER

Nuttig voor jou