Fietsen voor een gezond brein in Wijtschate, Nieuwe fietshappening Bike4Brain start aan De Kroonaard.

Met start aan de sporthal De Kroonaard in Wijtschate wordt op zondag 22 september Bike4Brain georganiseerd. Die vzw is een non-profit organisatie die tot doel heeft het brede publiek te informeren over hoe je brein gezond te houden. Delporte Cycling en UNIZO Heuvelland-Mesen zetten mee hun schouders onder deze nieuwe fietshappening.

De vzw Bike4Brain werd opgericht door prof. Paul Boon van UZ Gent en Vanessa Delacourt van Schelstraete Delacourt Associates. “Onderzoek toont aan dat beweging één van de hoofdelementen is in het gezond houden van je brein.”

Bike4Brain biedt zes routes aan met afstanden tussen 33 en 120 kilometer. “Bij inschrijving ontvang je een link waarbij je je volledig kan laten sponsoren door bedrijven of sympathisanten. Doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel, met een minimum van 50 euro. We leggen de lat niet te hoog om voldoende deelnemers aan de start te krijgen”, aldus Kristof Delporte van Delporte Cycling.

Een van de routes is de Vakmansroute van UNIZO Heuvelland-Mesen. “Onderweg krijg je de kans om kennis te maken met vier lokale handelaars die je verrassen met een hapje en drankje. Verder zijn er routes over bergen als Monteberg en Kemmelberg, de Rodeberg, Zwarteberg, Mont des Cats, Mont de Boeschepe, Zandberg en Scherpenberg. Bij de 120 kilometer neem je er het glooiende en bosrijke landschap ten zuidoosten van Ieper bij. Er worden ook twee gravelroutes voorzien.”

Festivalweide

De festivalweide is open tot 18 uur, waar iedereen welkom is om te vertoeven, te genieten van muziek, food & drinks. “We creëren er een gezellige sfeer met non-stop muziek, eten van de foodtrucks van lokale handelaars en bieren en wijnen uit de streek.”

“Dit alles in nauwe samenwerking met UNIZO Heuvelland en ten voordele van ons goede doel, 4Brain vzw. Voor familie en vrienden die niet willen of kunnen fietsen is het ook de perfecte locatie om de terugkomst van fietsers af te wachten en op hun manier bij te dragen tot 4Brain. Voor de jongsten voorzien we springkastelen en is er een speeltuin”, besluit Kristof Delporte.

Info: www.bike4brain.com

Bron: KW

Nuttig voor jou