Na vijftien jaar van juridische strijd, heeft het schepencollege van Ieper een cruciale stap gezet om ondernemers in onze regio meer ademruimte te geven. In de aanloop naar de provinciale en gemeenteraadsverkiezingen blijft UNIZO Ieper zich (pro)actief inzetten voor méér ruimte om te ondernemen. Dit is slechts één van de vele initiatieven die we zullen blijven ondersteunen om de lokale economie te versterken.

Made In West-Vlaanderen:

De juridische strijd werd hard uitgevochten tussen de intercommunale WVI en de eigenaars van de grond, de landbouwersfamilie Boevare-Clarebout. De eigenaars eisten het recht op om zelf het terrein te mogen ontwikkelen en ze krijgen nu ook gelijk, flink tegen de zin in van WVI. In de praktijk gaat het om 10 hectare grond, die 34 kavels zal herbergen.

Ieper kampt al jarenlang met een gebrek aan industriegrond. In 2019 vernietigde de Raad van State een vergunning voor maar liefst 42 hectare grond aan de Noorderring. Dat betekende een lelijke streep door de rekening van de ondernemersgemeenschap in en rond Ieper. Dat er nu alsnog een zone van 10 hectare mag bijkomen is een opluchting, maar ook niet veel meer. Het terrein in Vlamertinge staat bekend als de Hoge Akker II en bevindt zich ter hoogte van de Dambrestraat. Het Ieperse schepencollege heeft het over een positieve evolutie voor de bedrijven. Ook zonevreemde bedrijven komen in aanmerking voor een herlocalisatie op Hoge Akker II.

Nuttig voor jou