Een ondernemersvriendelijk beleid geeft antwoord op de noden en uitdagingen waar ondernemers vandaag voor staan. UNIZO Kuurne bepaalde 5 speerpunten van een ondernemersvriendelijk beleid.

1. Effectieve startersbegeleiding

Een goede voorbereiding biedt starters meer kans op slagen. En ook meer kans om te overleven. Zorg daarom voor een effectieve startersbegeleiding in samenwerking met UNIZO.

2. Circulatie- en parkeerbeleid

De bereikbaarheid van onze ondernemers is een prioriteit. Daarom pleiten we voor een circulatie- en parkeerbeleid in overleg met UNIZO Kuurne. 

3. Schaf pestbelastingen af

De gemeentebelasting gevestigd op het verspreiden van ongeadresseerd drukwerk is bijvoorbeeld een extra kost die veel ondernemers treft. 

4. Korte-keten initiatieven

Lokaal kopen verbindt mensen. Want in je lokale winkelstraat draait het niet om de laagste prijzen, maar om meerwaarde creëren. Winkelhieren loont niet alleen voor ondernemers maar ook voor consumenten. UNIZO Kuurne hoopt dan ook dat het lokaal winkelen in Kuurne gepromoot wordt.

5. Aanbestedingen met ondernemers uit Kuurne

20% van onze economie is overheidseconomie. Lokale overheden zijn voor zowel grote als kleine opdrachten heel interessante klanten voor ondernemingen in Kuurne. 

Nuttig voor jou