Wat is Elk Talent aan Boord?

Elk Talent aan Boord is een gratis hr-begeleidingstraject van UNIZO waarbij we jou begeleiden om jouw openstaande vacatures in de ruime arbeidsmarkt bekend te maken. We zorgen er samen voor dat je hr-structuur en werkvloer volledig klaargestoomd zijn zodat talenten met een langere afstand tot de arbeidsmarkt, op een inclusieve manier verwelkomd worden én op lange termijn werkzaam blijven in jouw bedrijf. Uiteraard kan je hierdoor ook je huidige medewerkers nog meer binden aan je bedrijf. We kijken dus naar jouw noden als onderneming om de inclusiviteit op je werkvloer te verhogen.

Voor wie?

Jij bent zaakvoerder of hr-manager en…

  • je bent ervan overtuigd dat inclusie en diversiteit een meerwaarde betekenen voor jouw onderneming en de maatschappij.
  • je bent bereid om talenten met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te werven.

Hoe gaan we te werk?

Onze adviseur informeert jou over het gratis traject en doet met jou een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek informeren we naar je huidige situatie van je HR-processen en hoe diversiteit en inclusie leeft op dit moment binnen jouw onderneming.

Afhankelijk van de noden van jouw bedrijf gaan we met jou en een team van experten aan de slag om een actieplan op maat van jouw onderneming uit te werken.

Op het einde van dit veranderingstraject analyseren we de behaalde resultaten en evalueren we of er nog verdere begeleiding nodig is.

Het traject heeft een looptijd van 3 maanden tot een jaar, afhankelijk van jouw specifieke noden.

Wat is een inclusief en divers hr-beleid?

We bekijken het totaalplaatje in je bedrijf. Dat betekent dat we streven naar een inclusief hr-beleid te voeren dat niet alleen talent aantrekt en behoudt, maar ook bijdraagt aan een positieve werkomgeving waarin elk teamlid zich gewaardeerd en ondersteund voelt, ongeacht hun achtergrond of identiteit.

Met Elk Talent aan Boord leggen we samen de puzzel van het hr-beleid in jouw onderneming

5 concrete stappen om te ondernemen

Wil je alvast stappen zetten richting een divers en inclusief personeelsbeleid? Lees ons artikel "In 5 stappen naar een divers en inclusief personeelsbeleid" voor praktische tips en inspiratie. Met deze waardevolle inzichten kan jij direct aan de slag!

Zet de eerste 5 stappen

Dit begeleidingstraject kunnen we je gratis aanbieden dankzij de steun van de Vlaamse Overheid en Europese Unie.

 

Praktische informatie

Gratis

Nuttig voor jou