Hogere premies voor vervanging van bestelwagens omwille van Low Emission Zone

Laatste aanpassing: 
11/08/2022

Dit is een geregionaliseerde materie, die enkel van toepassing is voor ondernemers die in het Brussels gewest zijn gevestigd. In Vlaanderen bestaat er geen gelijkaardige premie, behalve in de Stad Gent

In 2022 zijn in Brussel alle wagens met EURO4-motor (diesel/hybride) niet meer toegelaten. De steunmaatregel voor de ondernemingen die deze voertuigen willen vervangen, wordt nu aangepast. Sommigen zeggen versterkt, maar dan wel enkel voor de overschakeling naar elektrische bestelwagens. De vraag blijft of deze wagens al, aan toegankelijke prijzen, ter beschikking zijn?

In elk geval, de premies voor elektrische bestelwagen ter vervanging van EURO 4 fo ter vervanging van andere dieselwagens, bedraagt tot 15.000€. De nieuwe subsidieregeling is als volgt :


 

Er zij ook aan herinnerd dat bedrijven die hun bestelwagen met een verbrandingsmotor zouden vervangen door een bakfiets, ook al steun kunnen krijgen (via de Cairgo Bike-premie) die tot 70% van het totale bedrag bedraagt, met een maximum van 4.000 euro per bakfiets of 2.000 euro voor een fietskar.

De premie wordt aangevraagd via Brussel Economie en Werkgelegenheid (BEW). Het is mogelijk om een aanvraag voor de premie in te dienen vanaf 31 januari. De premie werkt echter met terugwerkende kracht: aankopen die zeven maanden voor de invoering van de premie zijn gedaan, zullen in aanmerking komen.

Meer over: Brussel, Energie, Milieu, Steunmaatregelen, Steunmaatregelen Brussels Gewest, Mobiliteit, Steunmaatregelen milieu en energie

Op zoek naar meer ondernemersinfo?

Voor andere nuttige ondernemersinfo
raadpleeg hier het UNIZO Kennisnet:
geef je zoekterm in of zoek per thema
of trefwoord in onze databank.

Of contacteer UNIZO Ondernemerslijn voor
een persoonlijk eerstelijns advies of een
nuttig contact.

Ons adviesteam staat voor je klaar!