Kortrijkse V-Chocolatier by Sweertvaegher ontvangt Handmade in Belgium-label   

In een tijd waarin consumenten steeds meer op zoek zijn naar authenticiteit en kwaliteit, hebben Frederik & Valerie, zaakvoerders van V-Chocolatier by Sweertvaegher, uit handen van Kortrijks UNIZO-voorzitter Pieter-Jan Mollie en regiomanager Gaëlle Sustronck, een belangrijke erkenning ontvangen. Het Handmade in Belgium-label (HIB) werd uitgereikt aan de ambachtelijke chocolatier uit Kortrijk. Dit prestigieuze label biedt consumenten de garantie dat ze een authentiek en met de hand gemaakt product aanschaffen.

UNIZO lanceerde het HIB-label om consumenten te helpen bij het onderscheiden van ambachtelijke producten ten opzichte van industriële alternatieven. In België is de term 'ambachtelijk' namelijk niet beschermd, waardoor iedereen deze term kan gebruiken. Het HIB-label wordt alleen toegekend aan ondernemers die aan strikte criteria voldoen: maximaal 20 werknemers en producten die minstens voor de helft met de hand gemaakt zijn.

V-Chocolatier by Sweertvaegher staat bekend om artisanaal bereide pralinevullingen, gemaakt volgens de authentieke recepten van wijlen Robert Sweertvaegher (jaren '30 en '40). 85 jaar chocolaterie Sweertvaegher en drie generaties Verougstraete in het familiebedrijf, vierden ze met een vernieuwing van de huisstijl en naam: ‘V-chocolatier”.

"De 'V' staat voor Verougstraete, maar ook voor Vakmanschap en 'Van bij ons'. Elke dag streven we ernaar onze klanten te Verwennen en Verrassen met heerlijke chocoladeproducten.” vult Frederik  trots aan.

“Bij V-Chocolatier by Sweertvaegher worden geen artificiële kleur- of smaakstoffen gebruikt. Wij laten de natuurlijke producten voor zich spreken," aldus Valerie. "Ons assortiment wordt wekelijks geproduceerd en gaat rechtstreeks van onze chocolatiers naar de klant. Dit maakt onze pralines zo uniek en rijk aan smaken."

Met het verkrijgen van het HIB-label zet V-Chocolatier by Sweertvaegher bevestigen ze hun positie als authentieke en hoogwaardige chocolatier. “Consumenten kunnen nu met nog meer vertrouwen genieten van onze ambachtelijke, lokale chocoladeproducten.” vult het duo aan.

Enkel wie aan strikte voorwaarden voldoet, komt in aanmerking voor het label. Zo moet de ambachtelijke ondernemer zijn beroep in hoofdberoep uitoefenen, mag hij of zij maximum 20 werknemers in dienst hebben, moet het product minstens 50% ‘handmade’ zijn, heeft het product een zekere nutsfunctie en is het uniek in zijn soort. http://www.handmadeinbelgium.com/

“Het is een eerlijke, verdiende (h)erkenning voor zo’n fantastisch product. Ik heb hier daarnet hun gekende galetjes mogen proeven. Die liggen trouwens in heel wat winkels in de buurt. Het HIB-label zal daar alleen maar extra toe bijdragen. Heerlijk!”, aldus Kortrijks UNIZO-voorzitter Pieter-Jan.

Nuttig voor jou