Energielijn

 

Schrijf je nu in voor het UNIZO-webinar over de energiesteunmaatregelenDoor de energiecrisis sta je als ondernemer voor enorme uitdagingen. Maar als UNIZO-lid moet je deze strijd niet alleen aangaan. Bij UNIZO lobbyen we volop om de nodige beleids- en steunmaatregelen voor jou uit de brand te slepen.
Daarnaast staat het team van onze UNIZO Energielijn voor je klaar, om op je energievragen te antwoorden, om je te informeren en te adviseren. Samen met jou vechten we schouder aan schouder om deze storm te trotseren.

Op deze pagina bundelen we voor jou alvast de meest actuele info over steunmaatregelen, subsidies.. naast praktische tips om je energieverbruik terug te dringen en/of werk te maken van je energietransitie.

De UNIZO Energielijn beantwoordt jouw energievragen. Bel 02 21 22 678 of mail naar ondernemerslijn@unizo.be

HEET VAN DE NAALD: Vind hier de energie-steunmaatregelen die de Vlaamse regering op 29 september in haar septemberverklaring aankondigde...

BELANGRIJK: Dit is een "levende" pagina, een momentopname dus. Telkens wanneer er nieuwe maatregelen worden genomen, wanneer er iets verandert of wanneer we bijkomende info hebben, voegen we dat hier toe. Kom hier dus zeker regelmatig opnieuw kijken.

Steunmaatregelen

Federale steun

De verschillende regeringen van het land namen een aantal belangrijke maatregelen om zelfstandigen en kmo's die getroffen worden door de energiecrisis, te ondersteunen. We zetten ze hier voor jou op een rij.

Lees meer...

De meest gestelde vragen

De meest gestelde vragen

Bij de UNIZO Energielijn liepen al talloze vragen binnen van ondernemers die, net als jij, op zoek zijn naar oplossingen voor hun energiefacturen en energietransitie. We serveren je hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Lees meer...

Energie-besparingstips

Energiebesparingstips

De goedkoopste energie is de energie die je niet verbruikt. Onze UNIZO-energie-expert lijst hier voor jou een aantal besparingstips op waarmee jij het energieverbruik in jouw bedrijf kan verminderen.

Lees meer...

UNIZO Startevent geheel in het teken van "Energie voor ondernemers"

Danny Van Assche tijdens het UNIZO Startevent 2022"Het water staat onze werkgevers aan de lippen en ze willen oplossingen. Ik ben ervan overtuigd dat een sociaal akkoord de beste oplossing is. Ik zeg daarom: 'Vakbonden kom aan de tafel'. Die oproep deed Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO, op 20 september tijdens het druk bijgewoonde UNIZO Startevent, de traditionele aftrap van het UNIZO werkjaar. Keynote was Energieminister Tinne Van der Straeten.

Lees meer...

UNIZO eist betaalbare energie voor de motor van onze economie

Visual betaalbare energieOnze kmo's en zelfstandigen worden momenteel verpletterd door een torenhoge energiefactuur. Dat blijkt uit de energie-enquête van UNIZO waaraan 1143 bedrijven deelnamen. Daarom eist UNIZO doortastende beleidsmaatregelen, op alle beleidsniveaus. Federale maatregelen kwamen er intussen al. We kijken nu volop uit naar bijkomende maatregelen op Vlaams, Brussels en Europees niveau. Bekijk hier hoe Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO, onze standpunten hierover behartigde, onder meer op TV.

Lees meer...

Meer info: Energie, Energieprijzen, Klachten energie, Steunmaatregelen, Steunmaatregelen milieu en energie